Manolo Blahnik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Salah satu sepatu rancangan Manolo Blahnik.

Manolo Blahnik (lair ing Santa Cruz de La Palma, Kepulauan Canaria, Spanyol, 28 November 1942; umur 68 taun) ya iku sawijining perancang sepatu kang misuwur ana ing donya asal Spanyol.[1] Sepatu asil rancangane wis digunakake déning akèh selebriti kayata Bianca Jagger, Jerry Hall, Diana Ross, Kate Moss, Madonna, Naomi Campbell, lan Victoria Beckham.[1] Produk sepatu karyane diwenehi Manolo Blahnik manut karo jenenge lan wis dikenal minangka salah sawijining prodak sepatu kang paling apik ing donya iki.[1] Manolo Blahnik lair tanggal 28 November 1942 ing Kepulauan Canary.[2] Bapake ya iku pengusaha farmasilan ibune duwéni perkebunan gedhang. Minate ing mode kawit isih enom, ya iku nalika ngrias asu lan kethek ingon-ingonane nganggo pita.[2] Dhèwèké lan adine ya iku Evangelina luwih akèh sinau in omah. Kulawargane kereplelungan ing Paris lan Madrid saperlu mesen klambi ing perancang langganan wong tuwane.[3] Nalika diwasa, dhèwèké nuntut ukum lan pulitik amarga wong tuwane kepingin dhèwèké dadi sawijining diplomat.[3] Ora suwe, dhèwèké nyinaoni babagan sastra lan arsitektur ing Universitas Geneva (University of Geneva).[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (Inggris) Colin McDowell (2003). Manolo Blahnik. Weidenfeld Nicolson Illustrated. ISBN 978-1-84188-133-1. Book overview
  2. ^ a b (en)"Manolo Blahnik". 2009.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)
  3. ^ a b c (en)"Manolo Blahnik: Shoe Designer (1942-)". 2006.  |first1= kurang |last1= ing Authors list (pitulung)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manolo_Blahnik&oldid=1099265"