Manjar blanco

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Manjar blanco
Colombian "Manjar Blanco" (center bowl)
Jeneng liyanéManjar de leche, manjar
JinisDessert
Tlatah utawa prajaEurope, Americas and Maritime Southeast Asia
Woworan pokokMilk
Buku masakan: Manjar blanco  Médhia: Manjar blanco

Manjar blanco ( pangucap cara Spanyol: [maŋˈxaɾ ˈblaŋko] ), uga dikenal minangka manjar de leche utawa saderhana manjar, minangka istilah sing digunakake ing wilayah Spanyol sing ngomong ing saindenging jagad babagan referensi macem-macem panganan adhedhasar susu. Ing Spanyol istilah kasebut nuduhake blancmange, panganan khas Eropa sing ditemokake ing macem-macem wilayah bawana uga Inggris . Ing Amerika ( utamane Amerika Selatan ) nuduhake penyebaran manis utawa putih utawa kue sing digawe susu. Istilah iki kadang digunakake kanthi ganti karo dulce de leche utawa cajeta ing Amerika Latin nanging istilah kasebut umume nuduhake panganan enak sing disiapake kanthi beda karo sing kasebut. Piring sing ana gandhengane ana jeneng liya ing negara liya, kayata tembleque ing Puerto Rico. Ing negara sing nganggo basa Portugis, panganan kasebut dikenal minangka manjar branco .

Adaptasi panganan cuci mulut lokal iki diarani maja blanca, lan nggunakake santan tinimbang susu. Uga ngemot kernel jagung, lan variasi iki dikenal kanthi jeneng maja blanca con maiz .

Rujukan[besut | besut sumber]