Mangkunagara III

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
K.G.P.A.A. Mangkunagara III
K.G.P.A.A. Mangkunagara III
Raja Mangkunagaran.
Miyos 6 Januari 1803
Séda 27 Januari 1853
Jabatan

42px Raja Mangkunagaran

Kanjeng Gusti Pangeran Adipati Arya Mangkunagara III (Hanacaraka: ꦏꦚ꧀ꦗꦼꦁꦓꦸꦱ꧀ꦠꦶꦦꦔꦺꦫꦤ꧀​ꦄꦢꦶꦥꦠꦶꦄꦂ​ꦪꦩꦁꦑꦸꦟꦒꦫ꧇꧓꧇) dipuncekak Mangkunagara III utawi Pangéran Riyo utawi Radèn Mas Saréngat (miyos 6 Januari 1803 – séda 27 Januari 1853)[1] inggih punika raja wonten ing karaton Mangkunagaran.

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Wisnu Kisawa, KGPAA Mangkunagoro III Prajurit yang Penyabar, Suara Merdeka, Rabu, 24 September 2003. Copyright© 1996. Dipunaksès 27 Mèi 2011.


Dipunrumiyini
déning:
Mangkunagara II
Raja Mangkunagaran
1835 - 1853
Dipunlajengaken
déning:
Mangkunagara IV