Manetho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Manetho, uga dikenal minangka Manethon saka Sebennytos, iku sajarawan Mesir lan pamuka agama saka Sebennytos (Mesir Kuna: Tjebnutjer) sing urip ing mangsa Dinasti Ptolemaic, kurang luwih abad kaping 3 SM. Manetho nyathet Aegyptiaca (Sajarah Mesir). Asil karyané mranani kanggo para Egyptologis, lan asring dipigunaaké minangka bukti kronologis pamaréntahan pirangon.