Manetho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Manetho, uga dikenal minangka Manethon saka Sebennytos, iku sajarawan Mesir lan pamuka agama saka Sebennytos (Mesir Kuna: Tjebnutjer) sing urip ing mangsa Dinasti Ptolemaic, kurang luwih abad kaping 3 SM. Manetho nyathet Aegyptiaca (Sajarah Mesir). Asil karyané mranani kanggo para Egyptologis, lan asring dipigunaaké minangka bukti kronologis pamaréntahan pirangon.