Mancala

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cukilan Mancala ing jaman Aksum , Ethiopia.

Mancala iku kaluwarganing dolanan nganggo papan sing kondhang ing ndonya. Salah sawijining kaluwarga dolanan Mancala yaiku dhakon. Ing sadéngah panggonan, dolanan papan iki nganggo jeneng sing béda-béda lan kanthi paugeran sing ora padha, ing antarané disebut congklak (Melayu), lan Sungka (Filipina). Tembung mancala iku seka basa Arab 'naqala sing artiné nglangkah. Tembung Mancala digunakaké ing Siria, Lebanon, lan Mesir. Manut bukti sajarah, barang paling tuwa sing dianggep kaya mancala ditemokaké ing Ethiopia. Manut arkéolog, watu dolanan mau digawé udakara antara abad ka-6-abad ka-7 masehi.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mancala&oldid=827116"