Mad Max: Fury Road

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Mad Max: Fury Road yaiku film aksi Australia-Amerika Serikat taun 2015 sing disutradarani dening George Miller lan digawe dening Doug Mitchell, George Miller lan PJ Voeten. Naskah film iki ditulis dening George Miller, Brendan McCarthy lan Nico Lathouris .Juru paragane Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley, Riley Keough, Zoe Kravitz, Abbey Lee Kershaw lan Courtney Eaton.

Mad Max: Fury Road wiwit tayang ing TCL Chinese Theatre nalika 7 Mei 2015 lan dirilis ing Australia tanggal 14 Mei 2015 lan ing Amerika Serikat tanggal 15 Mei 2015.[6][7] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Tom Hardy minangka Max Rockatansky
  • Charlize Theron minangka Imperator Furiosa
  • Nicholas Hoult minangka Nux
  • Hugh Keays-Byrne minangka Imortan Joe
  • Zoë Kravitz minangka Toast the Knowing
  • Riley Keough minangka Capable
  • Rosie Huntington-Whiteley minangka Angharad Splendid
  • Abbey Lee Kershaw minangka The Dag
  • Courtney Eaton minangka Cheedo the Fragile
  • Josh Helman minangka Slit
  • Nathan Jones minangka Rictus Erectus
  • Jennifer Hagan minangka Miss Giddy
  • iOTA minangka Coma-Doof Warrior
  • John Howard minangka wong mangan
  • Richard Carter minangka Pelatih Bullet
  • Megan Gale minangka Valkyrie
  • Angus Sampson minangka Mekanik Organik

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Mad Max: Fury Road nampa ulsan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 97%, miturut 386 ulasan, kanthi rating rata-rata 8.6 / 10.[8] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai 90 saka 100, adhedhasar 51 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[9] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "B +" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[10]

Box Office[besut | besut sumber]

Mad Max: Fury Road pikantuk $ 154,058,340 ing Amerika Utara lan $ 224.800.000 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 378,858,340, ngluwihi biaya nggawenen film iki yaiku $ 150 yuta.[5]

Ing bukaan akhir minggu, film iki entuk $ 45,428,128, dadikake urutan kaping loro ing box office.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "MAD MAX: FURY ROAD (15)". British Board of Film Classification. 5 May 2015. Dijupuk 5 May 2015. 
  2. "Mad Max: Fury Road (2015)". The New York Times. Dijupuk 21 June 2015. 
  3. Sperling, Nicole (7 July 2014). "Drive Like Hell". Entertainment Weekly. Dijupuk 9 August 2014. 
  4. Lang, Brent (7 May 2015). "Box Office: 'Mad Max: Fury Road,' 'Pitch Perfect 2' Eye $40 Million Openings". Variety. (Penske Media Corporation). Dijupuk 8 May 2015. 
  5. a b c "Mad Max: Fury Road (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk 5 September 2015. 
  6. Day, Deborah (7 May 2015). "Mel Gibson Drops in on Tom Hardy at 'Mad Max: Fury Road' Los Angeles Premiere (Photos)". TheWrap. Dijupuk 8 May 2015. 
  7. "'Mad Max: Fury Road' Set For Summer 2015". Deadline.com. 20 November 2013. Dijupuk 25 September 2014. 
  8. "Mad Max: Fury Road (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 1, 2016. 
  9. "Mad Max: Fury Road reviews". Metacritic. Dijupuk October 1, 2016. 
  10. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]