Tom Hardy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tom Hardy
Tom Hardy TIFF 2014.jpg
Hardy at the premiere of The Drop in 2014.
Lair Edward Thomas Hardy
(1977-09-15) 15 Sèptèmber 1977 (umur 41)
Hammersmith, London, England
Pakaryan Actor, screenwriter, producer
Taun aktif 2001–present
Bojo Sarah Ward (o. 1999; peg. 2004)
Charlotte Riley (o. 2014)
Anak 2

Tom Hardy iku aktor Inggris kang uga duwé pagawéyan nulis naskah filem lan prodhuser.[1] Jeneng dawané ya iku Edward Thomas Hardy. Sapérangan filem sing wis tau dilakonké déning Tom Hardy ya iku Warrior, Inception, Locke, Lawless, lan The Revenant. Tom Hardy metu kang sepisanan ana ing filem nalika taun 2001, sajeroning filem Black Hawk Down. Éwadéné filem sabanjuré kang luwih ngangkat jenengé Tom Hardy, ya iku Star Trek:Nemesis kang digawé ing taun 2002. Nanging, filem kang paling misuwuraké jenengé ya iku Inception. Ing filem iku Tom Hardy main bareng karo Lenardo Dicaprio. Ing taun 2015 Tom Hardy main filem manèh karo Leonardo Dicaprio ing filem The Revenant. Tom Hardy ing filem iku luwih dadi pemeran pembantu. Sing perlu dicathet, Tom Hardy uga main ing filem The Dark Knight Rises.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Hadfield, Tom (2011-08-25). "Tom Hardy timeline". Telegraph. Dijupuk 2015-01-19.