Inception

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Inception iku siji filem fiksi ngèlmiah Amérikah Sarékat sing metu ing taun 2010 lan ditulis, diprodhuksi sarta disutradarani Christopher Nolan. Film iki dibintangi déning Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ken Watanabe, Marion Cotillard, Ellen Page lan liya-liyané. Inception iku caritané prakara ngimpi. Wong bisa mlebu donyané wong nalika turu lan ngimpi sarta nyolong informasi saka ngimpi. Inception sing dilakoni ora namung olèhné wong nyolong informasi saka ngimpi nanging uga kepriyé wong bisa ndokok informasi anyar ing manahé siji wong. Aktivitas iki jenengé insèpsi utawa inception in Basa Inggris.

Ing filem iki Leonardo DiCaprio mainaké paraga Dom Cobb, siji maling informasi. Dhèwèké ditugasi Saito sing diperanaké Ken Watanabe kanggo ndokok informasi anyar ing manahé siji wong, Robert Fischer utawa putrané Maurice Fischer ya iku saingané sing saiki sekarat. Saito kepéngin manawa Robert Fischer minangka ahli warisé saingané bakal mecah perusahaan bapaké. Banjur Saito njanjèni Dom Cobb manawa dhèwèké bakal diganjar olèh mulih menyang kulawargané manèh ing Amérikah Sarékat, awit saiki Cobb iku wong buron sing dioyak-oyak pulisi lan ora bisa mulih.

Christopher Nolan kandhané olèhé nulis skrip filem iki, 10 taun lawasé.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "Inception". BBFC. 29 Juni 2010. Dijupuk 2010-08-08. 
  2. Fritz, Ben (15 Juli, 2010). "Movie projector: 'Inception' headed for No. 1, 'Sorcerer's Apprentice' to open in third". Los Angeles Times (Tribune Company). Dijupuk 2010-07-27. It's also one of the most expensive, at $160 million, a cost that was split by Warner and Legendary Pictures.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. "Inception(2010)". Box Office Mojo. Internet Movie Database. Dijupuk 2010-08-23.