Inception

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Inception
A man in a suit with his back turned and a gun in his right hand, against a cityscape with water coming up to his knees. Leonardo DiCaprio's name is shown above the words "YOUR MIND IS THE SCENE OF THE CRIME". The title of the filem "INCEPTION", filem credits, and IMAX release date are shown in the bottom.
Theatrical release poster
Disutradarani Christopher Nolan
Diprodhuseri Christopher Nolan
Emma Thomas
Ditulis
déning
Christopher Nolan
Dibintangi Leonardo DiCaprio
Ken Watanabe
Joseph Gordon-Levitt
Marion Cotillard
Ellen Page
Tom Hardy
Cillian Murphy
Tom Berenger
Michael Caine
Dimusiki Hans Zimmer
Sinématografi Wally Pfister
Dibesut
déning
Lee Smith
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar
déning
Warner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Juli 8, 2010 (2010-07-08) (London premiere)
  • Juli 16, 2010 (2010-07-16) (United States)
Suwéné
148 menit[1]
Nagara Cithakan:FilmUS
Basa Basa Inggris
Rantaman $160.000000[2]
Kalarisan $659.091.844[3]

Inception iku sawijining filem fiksi ngèlmiah Amérika Sarékat sing metu ing taun 2010 lan ditulis, diprodhuksi sarta disutradarani Christopher Nolan. Film iki dibintangi déning Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ken Watanabe, Marion Cotillard, Ellen Page lan liya-liyané. Inception iku caritané perkara ngimpi. Wong bisa mlebu donyané wong nalika turu lan ngimpi sarta nyolong informasi saka ngimpi. Inception sing dilakoni ora namung olèhné wong nyolong informasi saka ngimpi nanging uga kepriyé wong bisa ndokok informasi anyar ing manahé sawijining wong. Aktivitas iki jenengé insèpsi utawa inception in Basa Inggris.

Ing filem iki Leonardo DiCaprio mainaké paraga Dom Cobb, sawijining maling informasi. Dhèwèké ditugasi Saito sing diperanaké Ken Watanabe kanggo ndokok informasi anyar ing manahé sawijining wong, Robert Fischer utawa putrané Maurice Fischer ya iku saingané sing saiki sekarat. Saito kepéngin manawa Robert Fischer minangka ahli warisé saingané bakal mecah perusahaan bapaké. Banjur Saito njanjèni Dom Cobb manawa dhèwèké bakal diganjar olèh mulih menyang kulawargané manèh ing Amérika Sarékat, awit saiki Cobb iku wong buron sing dioyak-oyak pulisi lan ora bisa mulih.

Christopher Nolan kandhané olèhé nulis skrip filem iki, 10 taun lawasé.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "Inception". BBFC. 29 Juni 2010. Dijupuk 2010-08-08. 
  2. ^ Fritz, Ben (15 Juli, 2010). "Movie projector: 'Inception' headed for No. 1, 'Sorcerer's Apprentice' to open in third". Los Angeles Times (Tribune Company). Dijupuk 2010-07-27. It's also one of the most expensive, at $160 million, a cost that was split by Warner and Legendary Pictures.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. ^ "Inception(2010)". Box Office Mojo. Internet Movie Database. Dijupuk 2010-08-23.