Rosie Huntington Whiteley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rosie Huntington-Whiteley
Huntington-Whiteley ing wulan Oktober taun 2014
Lair (1987-04-18) April 18, 1987 (umur 30)
Plymouth, Devon, England
Pakaryan Modèl, paraga filem
Taun aktif 2003–saiki

Rosie Alice Huntington-Whiteley[1] (lair tanggal 18 April taun 1987)[2] dhèwèkéiku modèl lan paraga wédok saka Inggris. Dhèwèké kawentar amarga makarya ing kumpeni  Victoria's Secret lan dadi sawijining modèl mèrek "Angels", lan dhèwèké uga makarya ing Burberry dadi modèl mèrek parfumé taun 2011 "Burberry Body", lan uga makarya ing M&S.

Pindah ing paraga filem, dhèwèké dikenal nalika dadi peran pambiyantu minangka Carly Spencer ing filem Transformers: Dark of the Moon taun 2011, sèri angka 3 saka sèri filem Transformers,[3] lan dadi The Splendid Angharad ing filem Mad Max: Fury Road (2015).

Filmografi[besut | besut sumber]

Taun Judhul Peran
Cathetan
2011 Transformers: Dark of the Moon Carly Spencer Debut
2015 Mad Max: Fury Road The Splendid Angharad

Panghargian[besut | besut sumber]

Taun Panghargian Nominasi karya Kasil
2011 Spike Guys' Choice Award - Our New Girlfriend
2011 CinemaCon Award Female Star of Tomorrow Transformers: Dark of the Moon
2011 Teen Choice Award for Choice Summer Movie Star – Female Transformers: Dark of the Moon
2011 Golden Raspberry Award for Worst Supporting Actress Transformers: Dark of the Moon
2011 Golden Raspberry Award for Worst Screen Couple (shared with Shia LaBeouf) Transformers: Dark of the Moon
2011 Golden Raspberry Award for Worst Ensemble (shared with cast) Transformers: Dark of the Moon

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  2. ^ Sitiran kosong (pitulung) 
  3. ^ Sitiran kosong (pitulung)