Luiz Gustavo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Luiz Gustavo
20141118 1841 AUTBRA 4940.jpg
Luiz Gustavo kanggo Brasil taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Luiz Gustavo Dias[1]
Tanggal lair (1987-07-23) 23 Juli 1987 (umur 32)
Papan lair Pindamonhangaba, Brazil
Dhuwur 1.88 m (6 ft 2 in)[2]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
VfL Wolfsburg
Angka 22
Karir nom
Universal FC Rio Largo
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2008 Corinthians Alagoano 21 (2)
2007CRB (loan) 14 (1)
2007–20081899 Hoffenheim (loan) 27 (0)
2008–2011 1899 Hoffenheim 72 (2)
2011–2013 Bayern Munich 64 (6)
2013– VfL Wolfsburg 82 (7)
Tim nasional
2011– Brazil 41[3] (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:52, 7 May 2016 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 2 July 2016

Luiz Gustavo Dias (lair ing Pindamonhangaba, 23 Juli 1987; umur 32 taun) ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Brasil sing saiki main kanggo tim VfL Wolfsburg dadi glandhang bertahan. Piyambaké uga tau main kanggo Hoffenheim lan FC Bayern München.[4]

Gustavo nglakoni tetandhingan kapisané kanggo Brasil tanggal 10 Agustus 2011, tampil dadi juru main pengganti ndhik babak keloro sajeroning tetandhingan kekancan karo Jerman.[5][6]

Juwara[besut | besut sumber]

Juwara FIFA Confederations Cup karo Brasil taun 2013[4]

Juwara Champions League karo FC Bayern München taun 2013[4]

Juwara Bundesliga karo FC Bayern München taun 2013[4]

Juwara DFB-Supercup karo FC Bayern München taun 2013[4]

Juwara DFB-Supercup karo VfL Wolfsburg taun 2016[4]

Juwara DFB Pokal karo FC Bayern München taun 2013[4]

Juwara DFB Pokal karo VfL Wolfsburg taun 2015[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "2014 FIFA World Cup Brazil: List of Players" (PDF). FIFA. 11 June 2014. k. 6. Dijupuk 10 July 2014. 
  2. "Luiz Gustavo". fifa.com. FIFA. Dijupuk 21 January 2014. 
  3. "Luiz Gustavo". Soccerway. Dijupuk 2 July 2016. 
  4. a b c d e f g h "Luiz Guztavo". www.eurosport.com. Dijupuk 15 September 2016. 
  5. "Gustavo zu Nationalmannschaft berufen". 1899aktuell.de (ing basa German). 26 July 2011. Dijupuk 26 April 2012. 
  6. "Matchreport Deutschland-Brasilien". kicker.de (ing basa German). 10 August 2011. Dijupuk 26 April 2012.