Lokma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lokma
Loukoumades.jpg
Jeneng liyanéLoukoumades, Loukmades, Luqmat, loukmat alkady
JinisFried dough
Woworan pokokyeast-leavened dough, oil; sugar syrup or honey
Buku masakan: Lokma  Médhia: Lokma

Lokma ( Turki ), loukoumádes ( Yunani: λουκουμάδες ), Karo jeneng liyane ing basa liyane, sing pastries digawe saka ragi lan diproses jero goreng, direndhem ing sirup utawa madu, kadhangkala ditutupi karo kayu manis utawa bahan liyane. [1] Panganan kasebut diterangake nalika abad kaping 13 dening al-Baghdadi minangka luqmat al-qādi ( لقمة القاضي ), "potongan hakim." [2] [3] [4]

Etimologi[besut | besut sumber]

Ing Arab tembung luqma لقمة ) ( luqmāt jamak), tegese morsel, tutuk, utawa cokotan . [5] [6] Panganan kasebut dikenal kanthi jeneng luqmat al-qādi ( لقمة القاضي ) utawa "potongan hakim" ing buku masak Arab ing abad kaping 13, [2] lan tembung luqma utawa loqma dhewe wis nyebutake. Jeneng Turki kanggo sajian, lokma , asale saka basa Arab, jeneng Yunani lan Siprus loukoumádes .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Greek honey balls (loukoumades)".
  2. a b Davidson, Alan (21 August 2014). The Oxford Companion to Food. Oxford University Press. pp. 424–425. ISBN 9780191040726 – via Google Books.
  3. Charles Perry, A Baghdad Cookery Book, 2006. ISBN 1-903018-42-0.
  4. Salloum, Habeeb (25 June 2013). Sweet Delights from a Thousand and One Nights: The Story of Traditional Arab Sweets. I.B.Tauris. pp. 49–52. ISBN 9780857733412 – via Google Books.
  5. Kélékian, Diran (1911). Dictionnaire Turc-Français (ing basa French). Mihran.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  6. "lokma". Nişanyan Sözlük (ing basa Turkish). Dibukak ing 2020-01-01.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)