Liu Xiaobo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Liu Xiaobo
香港支聯會聖誕節遊行前往中聯辦要求釋放劉曉波.png
Liu Xiaobo
Jeneng lair刘晓波
Lair(1955-Cithakan:NOMORBULAN-28)28 Dhésèmber 1955
Changchun, Jilin, Tiongkok
Pati13 Juli 2017(2017-07-13) (umur 61)
Shenyang, Liaoning, Tiongkok
BangsaTiongkok
Alma materUniversitas Jilin
Universitas Normal Beijing
PakaryanPanulis, komentator pulitik, aktivis hak asasi manungsa
BojoTao Li (mantan garwa)
Liu Xia (o. 1996)
BebungahNobel Perdamaian 2010

Liu Xiaobo
Cina Prasaja
Cina Padatan

Liu Xiaobo (lair ing Changchun, 28 Dhésèmber 1955 – pati ing Shenyang, 13 Juli 2017 ing umur 61 taun) yaiku kritikus literatur, panulis, sastrawan puisi, aktivis hak asasi manungsa lan cendekiawan saka Tiongkok sing nrima hadiah Nobel Perdamaian ing taun 2010 amargi ngegawe reformasi pulitik lan melu kampanye kanggo mungkasani sistem monoparte sing dikanggo Parte Komunis Tiongkok.[1] Ia dikunjara ing Jinzhou, Liaoning, minangka tahanan pulitik kanggo 11 taun karo tuduhan subversi[2][3][4] Ing 26 Juni 2017, ia dibebaske saka kunjara sawise nandhang sangsara saka kanker ati stadium lanjut lan seda ing 13 Juli 2017.[5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Biography of Liu Xiaobo. Encyclopædia Britannica. 2010.
  2. Frances Romero, Top 10 Political Prisoners Archived 2010-10-11 at the Wayback Machine., Time, 15 November 2010.
  3. Mark McDonald, An inside look at China's most famous political prisoner, The New York Times, 23 July 2012.
  4. Congressional-Executive Commission on China, Political Prisoner Database:Liu Xiaobo Archived 16 October 2012 at the Wayback Machine..
  5. "Liu Xiaobo: Jailed Chinese dissident has terminal cancer". BBC News. 26 June 2017.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]