Lima Elang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lima Elang
5 Elang.jpg
poster filem
DisutradaraniRudi Soedjarwo
DiprodhuseriShanty Harmayn
Salman Aristo
Kemal Arsjad
Ditulis déningSalman Aristo
DibintangiChristoffer Nelwan
Iqbaal Dhiafakhri Ramadhan
Bastian Bintang Simbolon
Teuku Rizky Muhammad
Monica Sayangbati
Dibabar déningSBO Films
Tanggal metu
25 Agustus 2011
Suwéné
88 menit
NagaraIndonésia Indonésia

5 Elang ya iku filem drama kanggo bocah-bocah, kang ditayangaké ning Indonesia dirilis nalika tanggal 25 Agustus 2011 kang disutradarai déning Rudi Soedjarwo lan dibintangi Christoffer Nelwan lan Iqbaal Dhiafakhri Ramadhan.[1][2]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Nyarita babagan para pramuka Penggalang kang ngumbara.[1] Para pramuka penggalang iku ngumbara ngupaya olih bebungah Bintang Utara.[1]

Baron, maniak balapan mobil RC duwé target supaya menang tim balapan ning Jakarta.[1] Dhèwèké sok latiyan bebarengan karo geng-é dadi kagiyatané sadina-dina kajaba kagiyatan sekolah.[1] Nanging Baron kudu ngubur kapenginané dadi pamenang ning ajang lomba balapan mobil RC amarga wong tuwané mutusaké kanggo pindah maring Balikpapan, Kalimantan Timur.[1] Daerah anyar lan kanca anyar, ning Balikpapan dhèwèké kangelan kanggo mbiasakaké.[1] Dhèwèké ngarep-ngarep supaya bisa maring Jakarta manèh nalika liburan teka.[1]

Dhèwèké tambah ngamuk nalika dhèwèké diundhang kanggo dadi salah sijining anggota tim pramuka kang makili sekolahé kanggo meluni kemah.[1] Rusdi, pramuka supel kang kebangetan optimistis lan sok anggawe Baron jengkel, amarga bisa anggawe wong tuwané mènèhi ijin kanggo anaké mèlu kemah iku.[1]

Bebarengan karo anggota liyané, Anton cah ahli geni kang lemu, lan Aldi cah buncil kang temperamental, bocah telu mau miwiti petuwalangané ning kemah.[1] Bocah-bocah mau uga ketemu karo Sindai, cah wadon kang kuwat, kang sok mbantu Baron lan kanca-kancané nalika kudu njelajahi alas gedhé kang dadi sawijining games ning kemah mau.[1]

Jebulé Baron duwé niyat liya kanggo meluni kagiyatan kemah mau.[1] Kemah kang cedhak karo pameran mobil RC anggawe dhèwèké duwé niyat kanggo nekani sadurungé kontès akir dolanan.[2] Mula akiré timé pecah, Baron mutusaké kanggo metu saka dolanan menagaké Bintang Utara.[2]

Kabèh tambah tegang nalika Rusdi lan Anton diculik déning komplotan penebang kayu alasan kang dibawahi Arip Jagau ning tengah alas.[2] Baron, Aldi, lan Sindai, kang asliné bakla kabur saka kemah, kudu bali kanggo nolingi kanca-kancné.[2] carita filem iki singkat, ora mubeng-mubeng mula gampang kanggo bocah cilik.[2] Pramuka kang sasuwené iki dianggep mboseni dadi nyenengaké manèh amarga penggarapan petualangan kang apik déning Rudi Soedjarwo.[2]

Paraga[1][besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n Sinopsis 5 Elang dipununduh tanggal 28 Agustus 2011
  2. a b c d e f g Film 5 Elang dipununduh tanggal 28 Agustus 2011