Lenovo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Lenovo Group Ltd. /lɛnˈv/ya iku kumpeni tèknologi multinasional saka Cina, sing kantoré ana ing Beijing, China, lan Morrisville, North Carolina, Amérika Sarékat.[1] Kumpeni iki minangka Juru desain, pangembangan, manufaktur lan dodolan  personal komputer, tablet komputer, smartphones, workstations, sèrvèr, piranti panyimpen èlèktronik, mènèjemen piranti lunak IT lan tèlèvisi pinter. Ing taun 2015, Lenovo minangka vèndor personal komputer sing gedhé dhéwé saindenging donya didelok saka akèhé unit sing didol.[2] It markets the ThinkPad line komputer notebook , IdeaPad line laptop notebook , IdeaCentre line  dhestop, Yoga line laptop notebook , lan ThinkCentre line dhestop.[3]

Lenovo iku diyasa ing kutha Beijing taun 1984 minangka Lègènda lan uga diyasa ing Hong Kong taun 1988. Lenovo ngakuisisi bisnis koputer personal IBM ing taun 2005 lan setuju ngakuisisi bisnis Intel-based server ing taun 2014. Lenovo mlebu ing pasar smartphone taun 2012 lang ing taun 2014 minangka véndor smartphone paling gédhé ing daratan Cina. Ing wulan January taun 2014, Lenovo agreed to acquire the mobile phone handset maker Motorola Mobility saka Google, lan ing wulan Oktober taun 2014 kesepakatan iku wis final.[4][5]

Lenovo wis kadhaptar ing Hong Kong Stock Exchange lan dadi anggota saka Hang Seng China-Affiliated Corporations Index, kerep diarani "Red Chips."

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Our Company". About Lenovo. Lenovo. Dijupuk 30 April 2013. we have headquarters in Beijing, China and Morrisville, North Carolina, U.S. 
  2. ^ "Gartner Says Worldwide PC Shipments Declined 8.3 Percent in Fourth Quarter of 2015". www.gartner.com. Dijupuk 2016-02-17. 
  3. ^ Fletcher, Owen; Shara Tibken; Nathalie Tadena (13 October 2011). "Lenovo passes Dell to become world's No 2 PC maker". MarketWatch. 
  4. ^ "US Moto X production plant of Motorola to be shut down by year end". Fort Worth News.Net. Dijupuk 1 June 2014. 
  5. ^ Tom Warren.