Lemak kèwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
lemak babi

Cithakan:Infobox oilsLemak lan minyak kewan minangka salah sawijining jinis olahan arupa lipid sing asale saka kewan: minyak iku cair ing suhu kamar, lan lemak iku padhet. Secara kimia, lemak lan minyak kalorone kalebu trigliserida . Senajan akeh kewan lan sekresi bisa ngasilaken lenga, ing laku komersial, lenga sing dijupuk utamané saka render tissue lemak saka kéwan ternak kaya babi, pitik lan lembu . Produk susu ngasilake lemak lan produk minyak kayata butter .