Lee Byung Heon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lee Byung-hun
LeeByunghun08TIFF.jpg
Lair (1970-07-12) 12 Juli 1970 (umur 47)
Seoul, South Korea
Bangsa  South Korea
Pakaryan Actor, Singer, Model
Taun aktif 1991–saiki
Agèn BH Entertainment
Sana jaringan www.leebyunghun.kr
Korean name
Hangul 이병헌
Hanja 李炳憲
Alihaksara sing Disampurnakaké I Byeong-heon
McCune–Reischauer Yi Pyŏnghŏn

Lee Byung-hun (이병헌) lair tanggal (1970-07-12) 12 Juli 1970 (umur 47), dhèwèké iku aktor, modhèl lan penyanyi saka Korea,[1] Lee Byung-Heon miwiti kariré ning donya peran ing filem drama televisi kag judhulé ASPHALT MY HOMETOWN ning taun 1991 ananging nembe kondhang nalika mainaké peran ning filem kang judhulé JOINT SECURITY AREA, filem kasebut bisa nembus box office, awit iku jeneng saka Lee Byung-Heon mulai dipertimbangaké.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Kamampuan akting Lee Byung-Heon mulai kondhang awit meranaké peran ning filem BUNGEE JUMPING OF THEIR OWN ning taun 2001.[1] Awit miwiti karir ning donya seni peran, ora kurang saka 15 filem wis tau dibintangi déning dhèwèké, kaya ta filem kang judhulé ADDICTED, A BITTERSWEET LIFE lan HERO.[1]

Dadi aktor, Lee Byung-Heon wis akèh narima panghargaan, kaya ta saka KBS, Busan Cinemas Critics Award, lan Korean Film Award.[1] Awit taun 1992, Lee Byung-Heon wis ngeraih ora kurang saka telulas panghargaan ning babagan seni peran.[1]

Aktor Korea kang uga pinter basa Inggris, Perancis lan Mandarin iki meranaké tokoh antagonis Storm Shadow, ninja lan ahli bela dhiri saka pihak mungsuh ning filem G.I JOE: RISE OF COBRA, filem kang diputer ning taun 2009.[1][2]

FILMOGRAFI[besut | besut sumber]

Film-filem kang tau dibintangi déning Lee Byung Heon[1]:

  • 1995 WHO DRIVES ME MAD?
  • 1995 RUNAWAY
  • 1996 KILL THE LOVE
  • 1997 ELEGY OF THE EARTH
  • 1999 THE HARMONIUM IN MY MEMORY
  • 2001 BUNGEE JUMPING OF THEIR OWN
  • 2002 MY BEAUTIFUL GIRL, MARI
  • 2002 ADDICTED
  • 2004 EVERYBODY HAS SECRETS
  • 2004 THREE EXTREMES - SEGMENT "CUT"
  • 2005 A BITTERSWEET LIFE
  • 2006 ONCE IN A SUMMER
  • 2007 HERO
  • 2008 THE GOOD, THE BAD, THE WEIRD
  • 2009 I COME WITH THE RAIN
  • 2009 G.I. JOE: THE RISE OF COBRA
  • 2010 IRIS: THE MOVIE
  • 2010 THE INFLUENCE
  • 2010 I SAW THE DEVIL
  • 2012 G.I. JOE: COBRA STRIKES

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h Biografi Lee Byung Heon dipununduh tanggal 17 Agustus 2011
  2. ^ berita Lee Byung Heon dipununduh tanggal 17 Agustus 2011