Lechon manok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Lechon manok
Conching's Native Lechon Manok.jpg
Lechon manok served with puso rice
Jeneng liyanéFilipino roast chicken
AjanganMain course
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaVisayas
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChicken, lemongrass, garlic, bay leaf, onion, black pepper, muscovado, soy sauce, fish sauce
VariasiChicken inasal
Panganan sairibInihaw
Buku masakan: Lechon manok  Médhia: Lechon manok

Lechon Manok punika salah sawining olahan Filipino sing di panggang sajian pitik digawe karo pitik marinated ing dicampur saka papak, teluk rwaning, trikatuka, mrico ireng, kecap asin, lan patis (kécap iwak). Pengasam uga bisa digawe legi karo muscovado utawa gula coklat . Diiseni tanglad ( serai ) lan dienggo areng. Biasane dipangan dicelupake ing dolanan toyomansi utawa silimansi campuran kecap, calamansi, lan labuyo cabai . Dipasang karo nasi putih utawa puso lan umume disajik nganggo acar atchara minangka bahan sampingan. Iki minangka panganan sing populer banget ing Filipina lan kasedhiya ing restoran pinggir dalan. [1] [2] [3] [4] [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Santos, Rachelle (17 September 2014). "Lechon Manok". Yummy.ph. Dibukak ing 20 January 2019.
  2. "Lechon Manok Recipe". Panlasang Pinoy Recipe. Dibukak ing 20 January 2019.
  3. "Lechon Manok (Filipino Style Roasted Chicken)". Panlasang Pinoy Meaty Recipes. Dibukak ing 20 January 2019.
  4. "Lechon Manok". Ang Sarap. 18 November 2016. Dibukak ing 20 January 2019.
  5. "Lechon Manok". Filipino Chow. 10 January 2018. Dibukak ing 20 January 2019.