Landhesan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Piso dapur ing papan pemotong kayu
Papan pemotong kayu sing beda-beda ing rak toko

Papan nglereni (utawa Papan landhesan) iku Papan awet kang kanggo nyeleh materi kanggo nglereni . Papan pemotong dapur umume digunakake kanggo nyiyapake panganan ; jinis liyane ana kanggo ngethok bahan baku kayata kulit utawa plastik. Papan nglereni pawon asring digawe saka kayu utawa plastik lan maneka ukuran lan ukurane. Uga ana papan potong digawe saka kaca, baja, utawa marmer , sing luwih gampang dibersihake tinimbang kayu utawa plastik kayata nilon utawa corian, nanging cenderung ngrusak pisau amarga atose. Pinggir sing atos — kayata pisau bergerigi — ngrusak lan ngrusak permukaan nglereni kanthi luwih cepet tinimbang alat pemotong sing lancar.

Pinggir piso minangka struktur sing alus lan bisa gampang kethul kanthi permukaan sing kasar banget. Utawa, bisa dipotong yen digunakake ing permukaan sing angel banget. Bahan papan pemotong sing apik mesthine kudu alus, gampang dibersihake, lan ora abrasif, nanging ora ringkih nganti dirusak. Nanging, papan pemotong keras bisa digunakake kanggo tugas nyiyapake panganan sing ora mbutuhake piso sing landhep, kayata ngethok keju utawa nggawe roti lapis .

Papan pemotong kayu iki nuduhake pratandha nulis biji sawise digunakake bola-bali
Papan pemotong plastik