Lambang Negara dan Kekaisaran Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Lambang Kakaisaran Jepang (sajeroning basa Jepang: 菊の御紋 Kiku No Gomon), iku kanthi harafiah tegesé "Lambang Mulia Krisantemum" utawa "Lambang Kamaharajan Krisantemum".

Lambang utawa Sègel Kakaisaran iki dipigunakaké déning anggota kulawarga Kakaisaran Jepang. Ing sangisoré konstitusi Meiji, ora ana kang diidinaké nganggo Sègel Kakaisaran kajaba Kaisar Jepang, amarga saka iku saben anggota kulawarga Kakaisaran migunakaké versi sègel kang rada béda. Kuil-kuil Shinto kang kagandhèng karo kulawarga Kakaisaran uga migunakaké versi-versi sègel kang wis diowahi sethithik.

Nganti taun 2005, ora ana undhang-undhang kang nyatakaké apa kang dadi Lambang Nagara Jepang. Lumrahé Sègel Kakaisaran dianggep Lambang Nagara. Tuladhané, sègel mau tampil ing samak paspor Jepang.

Uga delengen[besut | besut sumber]