Menyang kontèn

Lékor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Lekor
Lekor, made from selected fish.
JinisSnack
Panggonan asalMalaysia
Tlatah utawa prajaTerengganu[1]
DigawéMalay
Hawa ajanganHot
Woworan pokokFish, sago flour
Buku masakan: Lekor  Médhia: Lekor

Lekor ( Malay pronunciation: [lekor] ), keropok lekor ( Malay pronunciation: [kəropoʔ lekor] ) utawa sosis iwak minangka cemilan krupuk iwak tradisional Melayu sing asale saka negara Terengganu, Malaysia . [2] [3] Iki digawe saka iwak lan glepung sagu lan dibumbui karo uyah lan gula. Werna rada greyish lan menehi rasa amis [4] lan mambu sing dadi luwih penting nalika adhem sawise digoreng. Tembung lekor jarene asale saka tembung Melayu Terengganu sing artine "nggulung". Biasane digawe nganggo cara nggiling iwak utawa sayuran dadi tempel, dicampur karo sagu banjur digoreng. Kasedhiya ing telung wujud utama: lekor (dawa lan kenyal), rebus (kukus) lan keping (lancip lan renyah).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Keropok Lekor". JKKN. 2016. Dibukak ing 8 December 2017.
  2. "Keropok Lekor". Tourism Terengganu. Diarsip saka sing asli ing 6 March 2014. Dibukak ing 20 August 2013.
  3. "Lekor". dof.gov.my. Diarsip saka sing asli ing 16 August 2014. Dibukak ing 22 May 2014.
  4. "Keropok Anyone". Malaysia Footsteps. 2009-06-22. Diarsip saka sing asli ing 2014-05-22. Dibukak ing 22 May 2014.