Ky-Mani Marley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ky-Mani Marley ndhik Uprising reggae festival taun 2013 ndhik Bratislava, Slovakia

Ky-Mani Marley iku penyanyi reggae lan piyambaké uga anaké ikon reggae Bob Marley sing lair ndhik Falmouth, Jamaika tanggal 29 Fèbruari taun 1976.[1] Jinis musiké ya iku Rap, R&B, lan Reggae.[1] Ibuké penyanyi reggae iki ya iku Anita Belnavis.[2] Ibuné uga tau menang ndhik kejuaraan tenis méja.[3]

Wektu ky-Mani umur 14 taun misanané nyeluk dhèwèkné Maestro. Jejuluk iku sing dadi sesirahé salah sijiné albumé dhèwèkné amargo bingung arep njenengi apa ndhik albumé.[4]

Karir[besut | besut sumber]

Ky-Mani narik perhatiané wong akèh amarga lagu sing judhulé Dear Dad muncaki tangga lagu ndhik Inggris taun 1998-an setaun sabanjuré dimeloki album sing irah-irahané Journey.[1]

Ky-Mani tau main bareng karo artis lainé kaya ta Mya, Beenie Man, Young Buck, Buju Banton, Afu Ra, Marcia Griffiths, Alborosie, lan Ms. Dynamite.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]