Buju Banton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Buju Banton wektu tampil ndhik festival Ilosaarirock Joensuu, Finlandia bulan Juli 2016

Buju Banton lair tanggal 15 Juli 1973 ndhik Kingston, Jamaika.[1] Jeneng lairé ya iku Mark Anthony Myrie.[2] Penyanyi sing jinis musiké reggae elektronik iki biyasa nganggo gaya Club, Dancehall, Roots Reggae, Raggae Pop, lan Contemporary Reggae.[1] Penyanyi jamaika iki tahu gawé lagu sing judhulé Boom Bay Bay lan dadi kontrovèrsi.[2]

Taun 2009, Buju Banton ngetokaké album sing irah-irahané Rasta Got Soul.[1]

Ndèk taun 2010 Buju Banton kena ukuman 10 taun nèng bui amarga kebukti nggawa 5 kilogram kokain.[3] Nanging katetepan bab Buju isih gojag-gajeg.[4]

Taun 2011, Buju Banton menangné Grammy Award ndhik kategori album reggae sing judhul albumé ya iku Before The Dawn.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c "Buju Banton Biography". www.allmusic.com. Dijupuk 13 August 2016. 
  2. a b "Buju Banton". www.biography.com. Dijupuk 13 August 2016. 
  3. "Buju Banton to get early release from US prison". www.jamaica-star.com. Dijupuk 13 August 2016. 
  4. "David Oscar Markus: How The Justice System Failed Buju Banton". www.jamaica-gleaner.com. Dijupuk 13 August 2016. 
  5. "Buju Banton On Why He Gave Up And Decides To Serve Full Sentence". www.urbanislandz.com. Dijupuk 13 August 2016.