Menyang kontèn

Kuwé natal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Christmas cake
A Christmas cake
JinisFruitcake
Buku masakan: Christmas cake  Médhia: Christmas cake
Kue natal sing dihias rapi
Jajan Natal putih

Kue natal minangka jinis kue, sing asring diawet,[1] disajikake nalika Natal ing pirang-pirang negara.[2]

Kue natal minangka tradhisi Inggris sing diwiwiti minangka bubur plum.[3] Kue Natal tradisional Inggris digawe nganggo kari Zante sing lembab, sultanas (kismis emas) lan kismis sing wis direndhem ing rum . Kue kasebut bisa uga ditutupi lapisan es lan dekorasi, asring nganggo model omah, cemara utawa Rama Natal .

Keahlian khusus Skotlandia yaiku kue Natal tradisional, " Whisky Dundee ". Kaya jenenge, kue asale saka Dundee, lan digawe nganggo wiski Scotch . Iki minangka kue sing entheng lan remuk, lan cahya saka woh lan kulit permen - mung kari, kismis, sultan lan ceri.[4] Uga ana roti ireng Skotlandia, resep sing padha nggunakake wiski lan wiji asring caraway, dipangan ing Hogmanay [5]

Kejaba ceri permen, sawetara resep kue Natal mbutuhake angelica kanthi warna ijo.[5][6]

Dhuwit recehan uga sok ditambahake ing jajan Natal uga puding Natal minangka potongan tutul . Pilihan sing biasane yaiku potongan 3d perak, utawa enem kaca, kadhang dibungkus bungkus kertas greaseproof.

Ing Yorkshire, kue Natal, uga jinis kue buah, bisa dipangan nganggo keju, kayata Wensleydale .

Kue sing bisa uga disajikake nalika Natal ing Inggris, saliyane kue tradisional Natal, yaiku kue sing dikenal kanthi jeneng " Yule Log, utawa log coklat". Iki minangka gulung Switserlan sing dilapisi coklat, mirip kayu.

Kue Natal umume ngoperake kue wengi rolas sing misuwur sadurunge jaman Victoria .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. This is a British definition: https://www.merriam-webster.com/dictionary/Christmas%20cake)
  2. "definition of Christmas Cake". The Free Dictionary.
  3. "History of Christmas Cakes", English Tea Store
  4. "Dundee Recipe Is Another Standby for the Holidays". The Evening Independent. St. Petersburg, FL. 13 November 1936. kc. 13. Diarsip saka sing asli ing 7 December 2021. Dibukak ing 19 November 2011.
  5. a b Alcock, Joan P. (1991). Walker, Harlan (èd.). The Festival of Christmas. Oxford Symposium on Food & Cookery, 1990: Feasting and Fasting : Proceedings. Prospect Books. kc. 39. ISBN 0-907-32546-7.
  6. Craig, Elizabeth (1965). What's cooking in Scotland. Oliver and Boyd. kc. 119.