Kuwé raja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gaya Prancis kidul gâteau des rois
"Roscón de reyes" Spanyol nganggo krim

Kue raja yaiku kue sing ana gandhengane karo pirang-pirang negara karo Epiphany . Wangun lan bahan- fève - fève, nanging umume, fève ( Cithakan:Literal translation ) kayata patung didhelikake ing njero. Sawise jajan dikethok, sapa sing entuk jagad menang hadiah. [1] [2] Fèf modern bisa digawe saka bahan liya, lan bisa makili macem-macem obyek lan wong. [3]

Kue bisa uga diisi karo keju krim, praline, kayu manis, utawa stroberi. Sing diarani "Zulu King Cake" nduweni lapisan coklat kanthi isi klapa. [4]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "History of King Cakes". New Orleans Showcase.
  2. Eliza Barclay: Is That a Plastic Baby Jesus in My Cake, National Public Radio from 2012-2-17(englisch)
  3. Papadopoulos, Madina. "A Short History of King Cake's Long History". pastemagazine.com. Dibukak ing 23 August 2017.
  4. Stanonis, Anthony J.; Wallace, Rachel (2018). "Tasting New Orleans: How the Mardi Gras King Cake Came to Represent the Crescent City". Southern Cultures. 24 (4): 6–23. doi:10.1353/scu.2018.0043.