Majorca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Majorca
Flag of Mallorca.svg
Géografi
Pernah Segara Tengah
Koordhinat Koordinat: 39°37′N 2°59′E / 39.617°N 2.983°E / 39.617; 2.983
Kapuloan Kapuloan Balearic
Titik dhuwur dhéwé Puig Major
Administrasi
Spain
Autonomous Community Balearic Islands
Province Balearic Islands
Pamukiman jembar dhéwé Palma de Mallorca (pop. 375,048)
Dhémografi
Cacah jiwa 790,763 (2006)

Majorca (Basa Spanyol lan Basa Catalan) iku pulo kang gedhé dhéwé ing Spanyol. Pulo iki dumunung ing Segara Tengah lan minangka péranganing Kapuloan Balearik (Basa Catalan: Illes Balears, Basa Spanyol: Islas Baleares). Kayadéné pulo-pulo ing Kapuloan Balearik liyané, Ibiza (Catalan: Eivissa), Formentera, lan Minorca (Catalan/Spanish: Menorca), pulo iki misuwur dadi tujuan turis. Ing Jerman lan Inggris, pakèt turisme kang diwiwiti sasi Mèi 1952, Majorca tetep dadi tujuan turis kang populèr. Wiwit taun 1960, panggonan iki dadi sinonim kanggo turisme masal. Jeneng Majorca asal saka tembung Latin insula maior, "pulo kang luwih gedhé"; banjur owah dadi Maiorica.

Administrasi[besut | besut sumber]

Munisipalitas ing Majorca

Sacara administrasi pulo iki kapérang dadi sawetara munisipal:

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikiplesir duwé panuntun plesir ngenani Mallorca.

Cithakan:Munisipalitas ing Kapuloan Balearic