Majorca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Majorca
Flag of Mallorca.svg
Géografi
PernahSegara Tengah
KoordhinatKoordinat: 39°37′N 2°59′E / 39.617°N 2.983°E / 39.617; 2.983
KapuloanKapuloan Balearic
Titik dhuwur dhéwéPuig Major
Administrasi
Spain
Autonomous CommunityBalearic Islands
ProvinceBalearic Islands
Pamukiman jembar dhéwéPalma de Mallorca (pop. 375,048)
Dhémografi
Cacah jiwa790,763 (2006)

Majorca (Basa Spanyol lan Basa Catalan) iku pulo kang gedhé dhéwé ing Spanyol. Pulo iki dumunung ing Segara Tengah lan minangka péranganing Kapuloan Balearik (Basa Catalan: Illes Balears, Basa Spanyol: Islas Baleares). Kayadéné pulo-pulo ing Kapuloan Balearik liyané, Ibiza (Catalan: Eivissa), Formentera, lan Minorca (Catalan/Spanish: Menorca), pulo iki misuwur dadi tujuan turis. Ing Jerman lan Inggris, pakèt turisme kang diwiwiti sasi Mèi 1952, Majorca tetep dadi tujuan turis kang populèr. Wiwit taun 1960, panggonan iki dadi sinonim kanggo turisme masal. Jeneng Majorca asal saka tembung Latin insula maior, "pulo kang luwih gedhé"; banjur owah dadi Maiorica.

Administrasi[besut | besut sumber]

Munisipalitas ing Majorca

Sacara administrasi pulo iki kapérang dadi sawatara munisipal:

Pranala njaba[besut | besut sumber]