Kuwé gula Moravia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Moravian Sugar Cake
Sugar Cake.jpg
JinisCoffee Cake
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaPennsylvania, Ohio, and North Carolina
Woworan pokokFlour, mashed potatoes, yeast, butter, brown sugar, cinnamon
Buku masakan: Moravian Sugar Cake  Médhia: Moravian Sugar Cake

Kue gula Moravia minangka salah sawijining jinis olahan kue kopi legi sing asring digawe ing wilayah sekitar pamukiman Greja Moravian, utamane ing Pennsylvania lan North Carolina. Iki digawe nganggo adonan ragi manis sing diperkaya karo kentang tumbuk. Adonan ditinggalake ing wajan sing rata, lan sadurunge dipanggang, ana sumur sing dibentuk ing ndhuwur adonan kanthi pucuk driji, lan campuran mentega cair, gula coklat, lan kayu manis diwutahake ing ndhuwur. Sajrone manggang, iki wujud kerak gula legi sing nembus menyang njero kue. Kue gula Moravia paling apik dienggo saka oven, nanging tetep suhu ruangan nganti pirang-pirang dina, lan uga beku kanthi apik.

Referensi[besut | besut sumber]