Kuwé kopi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Coffee cake
Vegan Cranberry Coffee Cake (4162820643).jpg
Coffee cake
JinisCake
Tlatah utawa prajaGermany
Buku masakan: Coffee cake  Médhia: Coffee cake

Kue kopi yaiku kue sing rasa utawa arep dipangan karo kopi . [1] Kue kopi Inggris umume kue spons sing dibumbui karo kopi, [2] biasane dipanggang kanthi bentuk bunder kanthi rong lapisan sing dipisahake karo lapisan butter kopi, [3] sing uga nutupi sisih ndhuwur kue. Kenari minangka tambahan umum, kanggo nggawe kopi lan jajan kenari . [4] Ing Amerika Serikat, jajan kopi umume nuduhake kue legi sing arep dipangan karo kopi utawa teh (kaya kue teh ). Varietas Amerika ditampilake ing lapisan siji, kanthi rasa nganggo woh-wohan utawa kayu manis, lan ragi nganggo soda kue (utawa bubuk roti ), sing ngasilake tekstur kaya kue, utawa ragi, sing ngasilake luwih kaya roti tekstur Dheweke bisa uga bentuk roti, supaya gampang diiris utawa dipanggang ing wadhah Bundt utawa tabung.

  1. "What is coffee cake?". Baking Bites (ing basa Inggris). 2010-10-29. Dibukak ing 2019-08-01.
  2. "Coffee Cake". BBC Good Food. BBC. Dibukak ing 1 June 2018.
  3. "Coffee cake with coffee buttercream, coffee glacé icing and candied walnuts". BBC Food (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-08-01.
  4. Cloake, Felicity (16 April 2014). "How to make the perfect coffee and walnut cake". Dibukak ing 1 June 2018.