Menyang kontèn

Kuwé bahulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kue bahulu
Kue bahulu
Jeneng liyanéBaulu
JinisPastry, kue/kuih
AjanganBreakfast, supper, snack, dessert
Panggonan asalMalaysia[1]
Tlatah utawa prajaMalay Peninsula, also found in West Kalimantan and Brunei
Hawa ajanganroom temperature
Woworan pokokWheat flour, eggs, sugar, baking powder
Buku masakan: Kue bahulu  Médhia: Kue bahulu

Kue bahulu utawa baulu ( Jawi : باهولو ) minangka salah sawijining jajanan tradisional Melayu ( kue / kuih ) sing padha karo kue madeleine sanajan bentuke bunder lan bahane beda. [2] [3] Kasedhiya ana ing telung versi, sing paling umum yaiku bahulu cermai (bentuke lintang) lan bahulu gulung sing luwih angel dipahami (bentuke kaya gulung) lan lapis bahulu (berlapis). Bahulu dipercaya asale saka Semenanjung Melayu sajrone jaman penjajahan lan minangka korupsi tembung Malaccan Kristang (wong Portugis-Eurasia), bolu sing artine kue. Biasane diselenggarakake nalika Idul Fitri uga ing Taun Anyar Cina .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. http://www.fama.gov.my/documents/20143/0/v2+2.pdf/12bbe8e3-c9d9-8f16-655e-e94eaa96a218
  2. "Kuih Bahulu - Resepi Kuih Bahulu Cermai" . Resepi Kuih Tradisional. Diarsip saka sing asli ing 2 February 2014. Dibukak ing 19 August 2013.
  3. "12 Snacks We All End up Eating During Chinese New Year No Matter How You Resist". RojakDaily. Dibukak ing 1 February 2019.