Menyang kontèn

Kurnik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kurnik
Panggonan asalRussia
Woworan pokokChicken, eggs, onions, kasha or rice
VariasiChicken and mushroom pie
Ènergi panganan
(per ajangan)
536[1] kcal
Buku masakan: Kurnik  Médhia: Kurnik

Kurnik ( Rusia: курник  ; " pirog ayam"), uga dikenal minangka pirog manten utawa tsar pirog, yaiku pirog Ruslan sing gurih kaya kubah sing biasane diisi karo pitik utawa kalkun, endhog, bawang, kasha utawa beras, lan komponen opsional liyane. Kadhangkala diisi karo jago jago rebus,[2] pirog iki asale ing Ruslan Kidul, utamane ing komunitas Cossack, lan digunakake minangka "pirog perkawinan" ing negara liya. Wangun kubah, ora beda karo pirog liyane sing ora manis. Ing kasus khusus, disedhiyakake kanggo tsar dhewe. Malah saiki, pirog iki dilayani ing acara-acara khusus ing sebagian besar Ruslan . Kanggo pesta, kurniks digawe kanggo pasangan bojo. Pirogane panganten lanang dihiasi karo tokoh-tokoh sing makili kekuwatan kulawarga enom. Panganten putri, ing sisih liya, duwe kurnik sing dihiasi kembang, jarene nggambarake kaendahan lan kabecikan .[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Jamie Oliver. Kurnik. Jamieoliver.com. 25 Jan. 2017.
  2. a b Леонид Зданович. Кулинарный словарь, Курник. Москва: Вече, 2001, ISBN 5-7838-0923-3 (Leonid Zdanovich. Culinary dictionary, "Kurnik". Moscow: Veche, 2001; in Russian) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Zdanovich" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda