Kumi Yagami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kumi Yagami
Kumi Yagami
矢神 久美
ParabanKumin (くーみん?), Ku-chan (くーちゃん?)
Lair (1994-06-13) Juni 13, 1994 (umur 25)
SakaPrefektur Aichi
GénreJ-pop
Sing magepokanSKE48 Tim S

Kumi Yagami (矢神 久美 Kumi Yagami?, lair ing Prefektur Aichi, 13 Juni 1994; umur 25 taun) ya iku anggota grup idola Jepang SKE48 Tim S. Deèwèké kalebu salah siji saka telu anggota SKE48 kang mesti kapilih minangka anggota senbatsu, wiwit saka singel pertama nganti singel ke-9. Rong anggota liané ya iku Rena Matsui lan Jurina Matsui.

Karièr[besut | besut sumber]

Dèwèké mèlu Audisi Anggota Pendiri SKE48 (angkatan sapisan), lan ditampa ing 31 Juli 2008. Sajeroning audisi mau, namung 22 wong kang ditampa saka 2.670 pelamar.

Yagami kapilih minangka salah siji saka 16 anggota senbatsu kanggo pertunjukan teater SKE48 kang pertama, Team S 1st Stage "Party ga Hajimaru yo". Dèwèké munggah panggung teater SKE48 kanggo sepisanan ing 5 Oktober 2008.

Tim S diwangun ing Maret 2009, anggotané asalé dari 16 anggota senbatsu pertunjukan teater sepisanan SKE48, kalebu Kumi Yagami. Kabèh anggota Tim S diikutsertakan ing singel perdana, "Tsuyoki Mono yo" kang dirilis 5 Agustus 2009.

Ing 25 Dhésèmber 2009, Yagami bareng Manatsu Mukaida lan Yui Matsushita kapilih kapilih minangka anggota Keroro Girls, suporter kanggo filem Keroro Gunso the Super Movie: Creation! Ultimate Keroro, Wonder Space-Time Island. Keteluné mèlu minangka pengisi suara sajeroning filem anime kang wiwit diédaraké 27 Fèbruari 2010.[1]

Drama televisi Majisuka Gakuen di TV Tokyo kang wiwit ditayangaké 12 Fèbruari 2010 ya iku pengalaman pertaman anggoné berakting. Peran kang dimainaké jenengé Dance.

Nalika SKE48 pertama kaliné nerapaké sistem senbatsu, Yagami kalebu salah siji saka 7 anggota senbatsu kanggo singel kapindho "Aozora Kataomoi". Singel mau dirilis 24 Maret 2010, lan wujud singel kanti anggota senbatsu paling sithik ing antarané kabèh grup AKB48.

Bebarengan Rena Matsui, Yagami kapilih minangka anggota Under Girls kanggo lagu sisih B "Nusumareta Kuchibiru" ing singel ke-16 AKB48, "Ponytail to Shushu". Singel mau wujud kesempatan pertama kanggone dèwèké minangka partisipan ing singel AKB48.

Ing Pilihan umum Kapindo AKB48 kang berlangsung saka Mèi nganti Juni 2010, jenenge mlebu ing urutan kaping-38, lan kasil mlebu minangka anggota Under Girls. Lagu kang tembangaké minangka Under Girls ya iku lagu sisih B "Namida no Seesaw Game" ing singel ke-17 AKB48, "Heavy Rotation".

Ing dhuwur panggung konsèr a-nation bersama SKE48, 13 Agustus 2011, sikilé kesleo. Cedera ligamen kang dialami telung taun sadurungé kemungkinan kumat manèh. Ing acara salam-salaman 15 Agustus 2011, dèwèké mung bisa nemoni penggemar kanti njagong. Hasil diagnosis meksa kudu cuti lara nganti enam minggu kaétung 16 Agustus 2011,[2] lan ora tampil ing pertunjukan teater nganti September 2011.[3] Dèwèké tampil manèh ing pertunjukan teater ing 13 Oktober 2011.[4]

Yagami lan Jurina Matsui kapilih minangka peran utama filem komèdi Waya! Uchuu Ichi no Osekkai Daisakusen kang wiwit diédaraké 29 Oktober 2011.[5] Kkaloroné kapilih léwat audisi kang dipéloni 57 anggota SKE48,[6] sisan pengalaman pertama kanggo kaloroné main filem.

Yagami lolos audisi pengisi suara sèri anime AKB0048 ing 13 Dhésèmber 2011. Audisi mau dipèloni déning 200 anggota grup AKB48.[7] Dèwèké kapilih minangka salah satu saka sanga pengisi suwara AKB0048. Perané inangka siswi angkatan 77 jenengé Sonata Shinonome.

Diskografi[besut | besut sumber]

Bareng SKE48[besut | besut sumber]

  • "Tsuyoki Mono yo"
  • "Aozora Kataomoi"
  • "Gomen ne, Summer"
  • "1! 2! 3! 4! Yoroshiku!"
    • "Seishun wa Hazukashii" (青春は恥ずかしい?) bareng Akagumi
  • "Banzai Venus"
  • "Pareo wa Emerald"
    • "Tsumiki no Jikan" (積み木の時間?)
    • "Hanabi wa Owaranai" (花火は終わらない?) bareng Selection 8
  • "Okey Dokey"
    • "Hatsukoi no Fumikiri" (初恋の踏切?)
    • "Utaouyo, Bokutachi no Kouka" (歌おうよ、僕たちの校歌?) (bareng Selection 8)
  • "Kataomoi Finally"
    • "Kyou made no Koto, Korekara no Koto" (今日までのこと、これからのこと?)
    • "Kamoku na Tsuki" (寡黙な月?) bareng Selection 8
  • "Aishiteraburu!"

Bareng AKB48[besut | besut sumber]

  • Sajeroning "Ponytail to Shushu"
    • "Nusumareta Kuchibiru" (盗まれた唇?)
  • Sajeroning "Heavy Rotation"
    • "Namida no Seesaw Game" (涙のシーソーゲーム?) (bareng Under Girls)
  • Sajeroning "Beginner"
    • "Boku dake no Value" (僕だけのvalue?) (bareng Under Girls)
  • Sajeroning "Sakura no Ki ni Narou"
    • "Guuzen no Juujirou" (偶然の十字路?) (bareng Under Girls)
  • Sajeroning "Everyday, Katyusha"
    • "Hito no Chikara" (人の力?) (bareng Under Girls)

Pertunjukan teater[besut | besut sumber]

Team S 1st Stage "Party ga Hajimaru yo"
    • "Classmate"
    • "Skirt, Hirari"
Team S 2nd Stage "Te o Tsunaginagara"
    • "Wimbledon e Tsureteitte" (1st Unit)
    • "Glory Days" (2nd Unit)
Team S 3rd Stage "Seifuku no Me"
    • "Ookami to Pride" (1st Unit)
    • "Onna no Ko no Dairokkan" (2nd Unit)

Penampilan[besut | besut sumber]

Acara varietas[besut | besut sumber]

Drama televisi[besut | besut sumber]

Anime[besut | besut sumber]

Radio[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "SKE48がケロロガールズ結成「声優に挑戦するであります!!」". Natalie. (Kaunduh 13/11/12)
  2. "矢神休演、珠理奈の状態". SKE48. (Kaunduh 13/11/12)
  3. "矢神久美休演について". SKE48. (Kaunduh 13/11/12)
  4. "☆笑顔は人の心を動かず魔法★KUMI". SKE48 Official. 2011-10-13. (Kaunduh 13/11/12)
  5. "WAYA!宇宙一のおせっかい大作戦". Eiga.com. (Kaunduh 13/11/12)
  6. "SKE看板娘がコメディーで銀幕デビュー". Nikkan Sports. 2011-7-26.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)(Kaunduh 13/11/12)
  7. "アニメ「AKB0048」公開オーディションで声優選抜9名決定". Natalie. (Kaunduh 13/11/12)