Kumbang koksi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kumbang koksi
400px
Kumbang koksi
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Coleoptera
Famili: Coccinellidae
Latreille, 1807
Subfamili
Chilocorinae
Coccidulinae
Coccinellinae
Epilachninae
Scymininae
Sticholotidinae

Kumbang koksi salah siji kéwan gegremet saka ordo Coleoptera. Kumbang iki gampang dikenali saka wujudé kang bunder cilik, geger kang manéka warna lan sawatara jinis duwèni trutul. Ing nagara Eropah karan ladybird utawa ladybug[1]. Wong awam nyebut kéwan iki kalebu kepik amarga suwiwiné kang atos, sanajan panyebutan iki kurang trep amarga kéwan iki dudu golongané bangsa kepik (Hempitera). Gegremet iki dadi kancané wong tani amarga mangani gegremet liya kang dadi ama tumrap tuwuhan, sanajan uga ana jinis kumbang koksi kang uga dadi ama. Kumbang iki tinemu ing saubenging donya, mligi ing daérah kang sumadya pangan. Cacah spésièsé watara 5.000 lan kang gedhé dhéwé dawané ora nganti 1 cm..[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Ladybug or Ladybeetle Information
  2. Johnson, Jinny. 1997. "Ensiklopedia Anak-Anak: Dunia Serangga dan Laba-Laba 3". PT Elex Media Komputindo, hal. 13