Kukis mertéga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Butter cookie
Butter cookies.jpg
Jeneng liyanéButter biscuits, brysselkex, sablés, Danish biscuits
JinisCookie
Panggonan asalDenmark
Woworan pokokButter, flour, sugar
Buku masakan: Butter cookie  Médhia: Butter cookie

Cookie butter (utawa biskuit butter ), dikenal kanthi jeneng Brysselkex, Sablés, lan biskuit Denmark, yaiku salah sawijining olahan cookie tanpa ragi sing kalebu butter, tepung, lan gula . [1] Dheweke asring dikategorikake minangka "cookie asri" amarga teksturine, amarga sebagian amarga jumlah butter lan gula. Umume kudu adhem adonan supaya bisa nggunakake manipulasi lan penanganan sing tepat. Kue mentega paling penting ora duwe rasa, nanging asring dirasakake nganggo vanila, coklat, lan klapa, lan / utawa diisi kristal-kristal gula. Dheweke uga duwe macem-macem bentuk kayata bunder, kothak, ovals, cincin, lan bentuk kaya pretzel, lan kanthi macem-macem tampilan, kalebu marmer, kotak utawa polos. [2] Nggunakake tas pipa, bentuk corak bisa digawe. Ing sawetara wilayah, kayata Eropa lan Amerika Utara, cookie butter asring disedhiyakake udakara Natal . Cookie butter uga minangka hadiah sing misuwur banget ing Tiongkok, apamaneh ing Taun Anyar Cina. [3] [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Clark, Melissa (October 9, 2013). "Cultured Butter Cookies Recipe". NYT Cooking. Dibukak tanggal June 24, 2018.
  2. "These buttery cookies are the perfect canvas for holiday decorations". Today. December 12, 2017. Dibukak tanggal June 24, 2018.
  3. "Chinese New Year in Hong Kong". Hong Kong FastFacts. Dibukak tanggal January 14, 2020.
  4. Wright, Rachel (May 15, 2008). Living and Working in Hong Kong: The Complete Practical Guide to Expatriate Life in China's Gateway. How to Books Ltd. p. 96. ISBN 1845281950.