Krisis lenga 1973

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rega lenga 1861-2007

Krisis lenga 1973 kadadean jroning 15 Oktober 1973 nganthi 1975. Mundaké rega lenga kang ditetepake déning OPEC lan dhuwuré ongkos kang ditetepake Amerika Sarekat jroning Perang Vietnam nyebabake kadadean stagflasi ing Amerika Sarekat. Anggota OPEC sarujuk minangka migunakake kadadean kang ana ing dhuwur donya-rega lenga kanggo ngatur mekanisme lan nyestabilake rega lenga ing saben-saben negara kang ana ing donya.Tumindak dilakoni ing taun-taun wayah rega lengan anjlok sawisé akhir Bretton Woods, uga ora kasilé negosiasi déning "Seven Sisters" ing wulan sadurungé.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Krisis_lenga_1973&oldid=834282"