Krisis lenga 1973

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Rega lenga 1861-2007

Krisis lenga 1973 kadadéan sajeroning 15 Oktober 1973 nganti 1975. Mundaké rega lenga kang dikukuhaké déning OPEC lan dhuwuré ongkos kang dikukuhaké Amérika Sarekat sajeroning Perang Vietnam nyebabaké kadadéan stagflasi ing Amérika Sarekat. Anggota OPEC sarujuk minangka migunakaké kadadéan kang ana ing dhuwur donya-rega lenga kanggo ngatur mekanisme lan nyestabilake rega lenga ing saben-saben nagara kang ana ing donya.Tumindak dilakoni ing taun-taun wayah rega lengan anjlok sawisé akir Bretton Woods, uga ora kasilé negosiasi déning "Seven Sisters" ing wulan sadurungé.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]