Kreteg Qingdao Haiwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kreteg Qingdao Haiwan
MengangkutPit motor
MelintasiTeluk Jiaozhou
Daerahing antarané Qingdao, Provinsi Shandong lan Distrik Huangdao, Kreteg Qingdao Haiwan}}~~~~ Yèn Panjenengan nduwèni penggalih kaca iki ora layak dibusak, utawa Panjenengan sumedya mbenakaké kaca iki, utawa Panjenengan ora sarujuk karo usulan pambusakan iki, mangga udaraké alesan Panjenengan ing kaca parembugané. Paméling iki aja kokbusak!Deleng uga aturan sing bisa dadi alesan kena apa kaca iki diusulaké kanggo dibusak. Panata: Cèk menawa ana pranala menyang kaca iki, vèrsi-vèrsi sadurungé lan log sadurungé mbusak. Kaca iki kabesút pungkasan déníng Top4Bot (Pasumbang • Lóg) 1352 dina 1117 menít kepungkúr. Republik Rakyat Cina [[Republik Rakyat Cina]]
DesainerShandong Gaosu Group
DesainKreteg kabel tetahan
BahanBeton pratekan
Panjang total41.58 miles (66.92 km)
Selesai dibangunawal 2011
Dibuka30 Juni 2011
Lalu lintas hariankira-kira 30,000
Koordinat36°10′12″N 120°17′54″E / 36.169913°N 120.298305°E / 36.169913; 120.298305Koordhinat: 36°10′12″N 120°17′54″E / 36.169913°N 120.298305°E / 36.169913; 120.298305

Cithakan:Nama Tionghoa

Kreteg Qingdao Haiwan
Patunjuk dalan yumuju kreteg Qingdao Haiwan.

Kreteg Qingdao Haiwan (utawa Kreteg Teluk Jiaozhou) ya iku wangun kreteg kang dumunung ana ing provinsi Shandong, Republik Rakyat Cina. Kreteg punika ngubungake minangka Distrik Hongdao, kutha Qingdao lan pulo Hongdao uga ngelewati teluk Jiaozhou (lihat peta).[1] Kreteg punika uga duwé dawa kurang luwih 42,5 km, saéngga bisa njerakake jarak saka Qingdao déning Huangdao kurang luwih 31 km. Kreteg Qingdao uga dadi salah sijiné kreteg kang kalebu Kreteg paling dawa ing donya kang ana ing saduwuré banyu versi Guinness World Records lan bisa nggeserake Kreteg Tlaga Ponchartrain minangka sawisé pambuka kreteg ing tanggal 30 Juni 2011.[2][3][4][5]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Qingdao bridge sets world record". Cina Economic Net. 1 July 2011. Dibukak ing 1 July 2011.
  2. An (30 June 2011). "World's longest cross-sea bridge opens in east Cina". Xinhua. Dibukak ing 1 July 2011.
  3. Uri Friedman (30 June 2011). "A Visual Tour of the World's Longest Sea Bridge". The Atlantic Wire. Dibukak ing 1 July 2011.
  4. Staff writers (30 June 2011). "A marathon span: Cina opens world's longest bridge over water". MSNBC. Dibukak ing 1 July 2011.
  5. Longest bridge over water, Guinness World Records. Last accessed July 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]