Kreteg Qingdao Haiwan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kreteg Qingdao Haiwan
Mengangkut Pit motor
Melintasi Teluk Jiaozhou
Daerah ing antarané Qingdao, Provinsi Shandong lan Distrik Huangdao, Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Desainer Shandong Gaosu Group
Desain Kreteg kabel tetahan
Bahan Beton pratekan
Panjang total 41.58 miles (66.92 km)
Selesai dibangun awal 2011
Dibuka 30 Juni 2011
Lalu lintas harian kira-kira 30,000
Koordinat 36°10′12″N 120°17′54″E / 36.169913°N 120.298305°E / 36.169913; 120.298305Koordhinat: 36°10′12″N 120°17′54″E / 36.169913°N 120.298305°E / 36.169913; 120.298305

Cithakan:Nama Tionghoa

Kreteg Qingdao Haiwan
Patunjuk dalan yumuju kreteg Qingdao Haiwan.

Kreteg Qingdao Haiwan (utawa Kreteg Teluk Jiaozhou) ya iku wangun kreteg kang dumunung ana ing provinsi Shandong, Republik Rakyat Cina. Kreteg punika ngubungake minangka Distrik Hongdao, kutha Qingdao lan pulo Hongdao uga ngelewati teluk Jiaozhou (lihat peta).[1] Kreteg punika uga duwé dawa kurang luwih 42,5 km, saéngga bisa njerakake jarak saka Qingdao déning Huangdao kurang luwih 31 km. Kreteg Qingdao uga dadi salah sijiné kreteg kang kalebu Kreteg paling dawa ing donya kang ana ing saduwuré banyu versi Guinness World Records lan bisa nggeserake Kreteg Tlaga Ponchartrain minangka sawisé pambuka kreteg ing tanggal 30 Juni 2011.[2][3][4][5]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Qingdao bridge sets world record". Cina Economic Net. 1 July 2011. Dijupuk 1 July 2011. 
  2. ^ An (30 June 2011). "World's longest cross-sea bridge opens in east Cina". Xinhua. Dijupuk 1 July 2011. 
  3. ^ Uri Friedman (30 June 2011). "A Visual Tour of the World's Longest Sea Bridge". The Atlantic Wire. Dijupuk 1 July 2011. 
  4. ^ Staff writers (30 June 2011). "A marathon span: Cina opens world's longest bridge over water". MSNBC. Dijupuk 1 July 2011. 
  5. ^ Longest bridge over water, Guinness World Records. Last accessed July 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]