Kreteg Donghai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 30°45.43′N 121°58.13′E / 30.75717°N 121.96883°E / 30.75717; 121.96883

Kreteg Donghai nalika dibangun
Kreteg Donghai

Kreteg Donghai (Cithakan:海大桥) iku kreteg segara kang paling dawa ana ing donya nganti Kreteg Teluk Hangshou wiwit di bukak ing tanggal 1 Mèi 2008. Kreteg Donghai dibangun ing tanggal 10 Dhésèmber 2005. Donghai duwé dawa 32,5 kilomèter uga ngubungake Shanghai ing daratan lan pelabuhan segara Yangshan ing Républik Rakyat Cina. Wujud saka kreteg Donghai arupa viaduct. Ugaawujud bagean kreteg kabel kang bisa diliwati kapal sangisoré kanthi amba 420 mèter.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]