Kopi putih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Flat white coffee at Highdown Gardens, Worthing, West Sussex, England.jpg

Kopi putih minangka salah sawijining ombenan bisa ngrujuk ing macem-macem jinis kopi utawa pengganti kopi ing saindenging jagad.

Kopi karo putih[besut | besut sumber]

Ing pirang-pirang negara sing nganggo basa Inggris, "kopi putih" digunakake kanggo nyebut kopi ireng biasa sing wis ditambahake susu, krim utawa "pemutih" liyane, sanajan istilah kasebut meh kabeh durung dingerteni ing AS, ing endi padha wedang bisa uga diarani "lampu kopi" ing wilayah Kota New York, "kopi entheng", "kopi karo susu," utawa "kopi biasa" ing New England lan New York City. [1] Varietas krim, asring diarani "krim" ing AS, bisa digawe saka susu susu, turunan sirup jagung, kecap, utawa produk kacang. Pemanis sing digunakake kalebu gula tebu utawa bahan gawean.

Kopi putih kudu dibedakake karo cafe au lait, amarga kopi putih nggunakake susu sing adhem utawa suhu ruangan utawa pemutih liyane, dene cafe au lait nggunakake susu sing digawe panas utawa kukus.

Ombenan kopi liyane[besut | besut sumber]

Roasted coffee beans in white bowl.png

Ing Indonesia, sebutan kopi putih utawa kopi putih nuduhake biji kopi sing panggang kurang saka biji kopi biasa. Panggang sing panas lan luwih panas ngasilake biji kopi sing luwih cerah, diarani biji kopi putih utawa biji kopi putih . Biji kopi putih luwih angel lan beda rasane tinimbang biji kopi biasa. Kopi putih duwe rasa gurih lan entheng dibandhingake karo rekane sing biasa. Amarga wektu panggang sing luwih cekak, kopi putih duwe konsentrasi kafein sing luwih dhuwur. [2] [3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "New York City", Wikipedia (ing basa Inggris), 2020-01-19, dibukak ing 2020-01-24
  2. "Apa Itu Kopi Putih?". lifestyle.okezone.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2017-04-01.
  3. "Tips Minum Kopi: Mengenal Asal-Usul dan Pembuatan Kopi Putih". Amazine.co (ing basa Inggris). 2011-04-11. Dibukak ing 2017-04-01.