Konfigurasi èlèktron

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Orbital-orbital molekul lan atom èlèktron

Jroning fisika atom lan kimia kuantum, konfigurasi èlèktron iku susunan èlèktron-èlèktron ing sawijining atom, molekul, utawa struktur fisik liyané.[1] Padha karo partikel èlemèntèr liyané, èlèktron patuh marang ukum mékanika kuantum lan nampilaké sipat-sipat bak-partikel lan bak-gelombang. Sacara formal, kahanan kuantum èlèktron tinamtu ditemtokaké déning fungsi gelombangé, ya iku s fungsi ruang lan wektu sing mawa aji komplèks. Miturut interpretasi mékanika kuantum Copenhagen, posisi sawijining èlèktron ora bisa ditemtokaké kajaba sawisé ana aksi pangukuran sing nyebabaké supaya bisa didhetèksi. Probabilitas aksi pangukuran bakal ndhetèksi sawijining èlèktron ing titik tinamtu ing ruang ya iku proporsional marang kuadrat aji absolut fungsi gelombang ing titik kasebut.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku lan rujukan[besut | besut sumber]

  • Jolly, William L. (1991). Modern Inorganic Chemistry (2nd Edition ed.). New York: McGraw-Hill. kk. pp: 1–23. ISBN 0-07-112651-1. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]