Kok

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kok saka wulu menthok

Kok utawa bal badminton jroning (basa Inggris: Shuttlecock) ya iku wangun bal kang digunakake déning ulah raga badminton, kagawé lan kasusun saka wulu menthok awujud wangun krucut kabukak, minangka bongkoté (pangkal) awujud setengah bal kang kagawé saka gabus.

Tembung kok dijupuk saka basa Inggris cock kang ngandut arti pitik lanang (sadurungé migunakake wulu menthok, kok digawé saka wulu pitik ). Nanging karana tembung cock uga nduwèni arti konotasi kang negatif banjur jroning bsa inggris kok kasebut minangka tembung shuttlecock, ngelingake mlakuné kang ana ing awang-awanf mbolak-balik sajroning lapangan.

Deleng uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kok&oldid=987322"