Kok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kok saka wulu menthok

Kok utawa bal badminton sajeroning (basa Inggris: Shuttlecock) ya iku wangun bal kang digunakaké déning ulah raga badminton, kagawé lan kasusun saka wulu menthok awujud wangun krucut kabukak, minangka bongkoté (pangkal) awujud setengah bal kang kagawé saka gabus.

Tembung kok dijupuk saka basa Inggris cock kang ngandut arti pitik lanang (sadurungé migunakaké wulu menthok, kok digawé saka wulu pitik). Nanging amarga tembung cock uga duwé arti konotasi kang negatif banjur sajeroning bsa inggris kok mau minangka tembung shuttlecock, ngelingake mlakuné kang ana ing awang-awanf mbolak-balik sajeroning lapangan.

Uga delengen[besut | besut sumber]