Kok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kok saka wulu menthok

Kok utawa bal badminton jroning (basa Inggris: Shuttlecock) yaiku wangun bal kang digunakake déning olahraga badminton, kagawe lan kasusun saka wulu menthok awujud wangun krucut kabukak, minangka bongkoté (pangkal) awujud setengah bal kang kagawe saka gabus.

Tembung kok dijupuk saka basa Inggris cock kang ngandut arti pitik lanang (sadurungé migunakake wulu menthok, kok digawe saka wulu pitik ). Nanging karana tembung cock uga ndhuweni arti konotasi kang negatif banjur jroning bsa inggris kok kasebut minangka tembung shuttlecock, ngelingake mlakuné kang ana ing awang-awanf mbolak-balik sajroning lapangan.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kok&oldid=833179"