Kochwurst

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Smoked Blutwurst lan garang hessian Leberwurst, loro ing casings alam (usus)

Kochwurst minangka jeneng sosis Jerman sing wis dimasak, sawijining kelas sosis sing bahane umume dimasak sadurunge disiapake daging sosis. Bahan-bahan kasebut dikatutake dening lemak padhet (kaya ing Streichwürste utawa sosis senar), gelatine (kaya ing Sulz - daging sing diobati ing gelatin) utawa protein getih sing dibentuk kanthi dadi panas (kaya ing Blutwurst utawa sosis getih). Beda karo sosis sing wis dimasak ( Brühwurst ), Kochwurst ora tetep panas, nanging bisa nambah cair utawa cair. Sawise diiseni usus, toples utawa kaleng, sosis kabeh masak maneh ing banyu panas utawa kukus. Uga dietung minangka Kochwurst yaiku pai, sing diarani Pasteten, sing dimasak kanthi bentuk persegi. Salah siji spesialisasi yaiku Kochmettwürste kayata Palatine Saumagen, sing diarani minangka jinis Kochwurst .