Klitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Klitik iku jenengé suket nang Jawa. Jaré penelitian K. Heyne seng ono ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV (Badan Penelitian dan Pengembangan Kehutanan Departemen Kehutanan, 1987), nang Jawa, dingerteni ana telu jenis suket sing padha-padha diarani Klitik. Ya iku, klitik (Apluda mutica), klitik utawa klitik kebo (Polytoca braceteata).

Klitik (Apluda mutica), ya iku alusané suket taunan sing isa duwe dhawa 1-3 m. Batangé tlèsèr nang lemah yen pethuk rambit isa munggah mendhuwur. Tanduran iki tuwuh amba nang Jawa lan isa waluya nang akéh ana lemah sampé kedhuwuran 1.500 m dpl. Masiya adané cukup akéh, nanging ora dimanfaatné masyarakat gawe pakan kewan ternak soalé kualitasé sing awon. [1]

Désa nang Jawa Wetan/Jawa Tengah sing nggawe Klitik kagém jeneng désa:
No Désa/Kelurahan Kecamatan Kabupaten
1 Klitik Geneng Ngawi
2 Klitik Wonosari Madiun

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi (2017). Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta: Interlude. k. 243. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.