Klitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Klitik iku jenengé suket nang Jawa. Jaré penelitian K. Heyne seng ono ning buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV (Badan Penelitian dan Pengembangan Kehutanan Departemen Kehutanan, 1987), nang Jawa, dingerteni ana telu jenis suket sing padha-padha diarani Klitik. Ya iku, klitik (Apluda mutica), klitik utawa klitik kebo (Polytoca braceteata).

Klitik (Apluda mutica), ya iku alusané suket taunan sing isa duwe dhawa 1-3 m. Batangé tlèsèr nang lemah yen pethuk rambit isa munggah mendhuwur. Tanduran iki tuwuh amba nang Jawa lan isa waluya nang akéh ana lemah sampé kedhuwuran 1.500 m dpl. Masiya adané cukup akéh, nanging ora dimanfaatné masyarakat gawe pakan kewan ternak soalé kualitasé sing awon. [1]

Désa nang Jawa Wetan/Jawa Tengah sing nggawe Klitik kagém jeneng désa:
No Désa/Kelurahan Kecamatan Kabupaten
1 Klitik Geneng Ngawi
2 Klitik Wonosari Madiun

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi (2017). Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta: Interlude. p. 243. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.