Kipas angin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kipas angin tradisional Jepang

Kipas angin kanggo ngasilaké angin. Kagunaane sing umum ya iku kanggo yamanke wong yèn kepanasan ing njero ruangan lan ngademake awak, nyegerake hawa, ventilasi (exhaust fan), nggaringake (racaké nganggo ubarampe sing ngasilaké panas). Kipas angin uga tinemu ing mesin panyerot lebu lan warna-warna ubarampe kanggo dekorasi ruangan [1].

Kipas angin racaké dibedakake ing antarané kipas angin tradhisional, contoné kipas angin digunakaké nganggo tangan lan kipas angin mesin listrik sing diobahaké migunakaké tenaga listrik [1].

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kipas angin tangan
Kipas angin antik
Kipas angin langit-langit
Kipas Angin Listrik

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b http://id.wikipedia.org/wiki/Kipas_angin(dipununduh tanggal 2 Juli 2012)