Kipas angin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kipas angin tradisional Jepang

Kipas angin digunakake kanggo ngasilake angin. Kagunaane sing umum ya iku kanggo yamanke wong yen kepanasan ing njero ruangan lan ngademake awak, nyegerake hawa, ventilasi (exhaust fan), nggaringake (umume nganggo ubarampe sing ngasilake panas). Kipas angin uga ditemokake ing mesin panyerot lebu lan macem-macem ubarampe kanggo dekorasi ruangan [1] .

Kipas angin umume dibedakake ing antarane kipas angin tradhisional, contone kipas angin digunakake nganggo tangan lan kipas angin mesin listrik sing digerakake migunakake tenaga listrik [1].

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Kipas angin tangan
Kipas angin antik
Kipas angin langit-langit
Kipas Angin Listrik

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b (id)http://id.wikipedia.org/wiki/Kipas_angin(dipununduh tanggal 2 Juli 2012)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kipas_angin&oldid=985360"