Keramik Hijau Goryeo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Goryeo cheongja

Goryeo cheongja utawa keramik hijau Goryeo ya iku jinis kerajinan keramik warna ijo (Basa Inggris:celadon) kang diciptakake ing jaman Dinasti Goryeo (935-1392) di Koréa.[1][2][3][4][5][6][7] Celadon duwé ciri kas warna biru-rada ijo amarga métodhe pengglasiran kanthi kusus. Sanajan tèhnik gawene dikenalake saka Cina, Goryeo cheongja kasl diciptakake pengrajin Goryeo kanthi gaya lan métodhe kang béda. Ing Goryeo, keramik iki saliyané minangka perabot rumah tangga, uga dianggep karya seni kang didol minangka komoditas perdagangan.

Wujud kang akèh digawe ya iku jinis piranti pawon lan rumah tangga, natarane vas kembang, mangkok, piring, teko, tempayan, cawan, pembakar dupa, kotak perhiasan, guci lansapanunggalane.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. About Korean Celadon, koreanarts. Diundhuh tanggal 17 April 2010.
  2. Nahm. Ph. D, Andrew (2009). A Panorama of 5000 Years: Korean History. Hollym International Corp, Elizabeth, New Jersey. ISBN 0-930878-68-X. 
  3. Kang, Kyung-suk (2008). Korean Ceramics. Koréa Foundation. ISBN 89-86090-30-9. 
  4. a b Pak, Young Sook (2003). Earthenware and Celadon. Laurence King Publishing. ISBN 1-85669-360-0. 
  5. Gangjin Celadon, Home of "the finest celadon under heaven, gangjinceladon. Diundhuh tanggal April 2010
  6. Korean Ceramics, Its History and Evolution, visitkorea. Diakses padha 19 April 2010.
  7. Goryeo Celadon, daegu. Diundhuh tanggal 19 April 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Keramik Koréa