Keramat (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Keramat (film)
Keramat.jpg
DisutradaraniMonty Tiwa
DiprodhuseriChand Parwez Servia
Ditulis déningMonty Tiwa
DibintangiPoppy Sovia
Migi Parahita
Sadha Triyudha
Miea Kusuma
Dimas Projosujadi
Diaz Ardiawan
Brama Sutasara
SinématografiUcup Supena
Dibesut déningBenjamin W. Tubalawony
Dibabar déningStarvision Plus
Suwéné
82 menit
NagaraIndonésia Indonésia

Keramat salah siji filem horor saka Indonésia kang dirilis ing taun 2009. Film iki disutradarai déning Monty Tiwa. Kang main ing filem iki ya iku Poppy Sovia, Migi Parahita, Sadha Triyudha, Miea Kusuma, Dimas Projosujadi, Diaz Ardiawan, lan Brama Sutasara.[1]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Carita[besut | besut sumber]

Film iki nyritakake tim produksi filem kang budhal saka Jakarta menyang Bantul, Yogyakarta kanggo nyiapake shooting filem. Sutradara lan Asisten Sutradara dikancani karo Manager Produksi lan 2 artis utama nglakoni reece, déné tim behind the scene nglakoni dokumentasi persiapan produksi iku. Tim iku nggawa style wong saka kutha gedhé, mlebu ing panggonan kang disucikake lan wingit. Mula kadadéan-kadadéan kang aneh wiwit dirasakaké, nganti tekan calon paraga baku wadon klebonan setan. Kanthi direwangi paranormal, tim iku nyoba ngusir setan iku, nanging gagal.

Saka paranormal, tim iku bisa ngerti alam mistis kang ana ing sakupenge lan bergolak amarga sabab musababe. Tekané tim iku kaya-kaya malah nggawe kaanan sansaya èlèk. Ing puncake, paraga baku wadon kang klebonan setan iku ilang tanpa ninggal tipak.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Indonésia)kapanlagi.com 'KERAMAT', Kisah Horor Tanpa Skenario (kaundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. (ing basa Indonésia)21cineplex.com Keramat (kaundhuh tanggal 25 Agustus 2011)