Kembang lilin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/Cithakan:Taxonomy/Pachystachys|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}
Kembang lilin
PachystachysLuteaOrlando.JPG
Klasifikasi ngèlmiah e
Unrecognized taxon (fix): Pachystachys
Spésies: Template:Taxonomy/PachystachysP. lutea
Jeneng binomial
Pachystachys lutea
Nees
Kembang lilin

Kembang lilin duwé jeneng élmiyah Pachystachys lutea ya iku tetuwuhan perdu ngembang saka kulawarga Acanthaceae. Kembang iki duwé kembang kang kaya déné lilin lan asring ditandur mawa kembang hias ing pekarangan. Ing basa énggris dikenal uga kanthi jeneng lollipop plant (wit lolipop) lan golden shrimp plant (kembang urang). Kembang iki tuwuh ing dharatan cendhèk kang sugih humus. Suket iki dhuwuré 30-100 cm. Galihé kasar werna soklat. Godhongé tunggal lansét dawané 5-15 cm. Kembangé werna  kuning lan wijiné bunder ireng tur atos. Oyoté nyrabut wernané soklat. Kembang iki ditandur mawa stèk galih.[1]

Piguna[besut | besut sumber]

Kembang lilin ing pekarangan

Godhong kembang lilin bisa kanggo tamba lara diaré. Cara nggunakaké ya iku godhongé digodhog  karo banyu nganti umub. Banjur ditunggu nganti adhem lan diombé sedina kaping telu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Nuris Nuraini, Dini (2014). Aneka Daun Berkhasiat Untuk Obat. Yogyakarta: Gava Media. p. 40. ISBN 978-602-7869-42-4.