Lollipop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Permen lolipop

Lolipop inggih punika kembang gula gula paling favorit ingkang sampun wonten kawit jaman rumiyin. Asal-usulipun kembang gula lollipop dinuga saking cara manungsa purba kanggé ngempalaken madu kanthi ngginakaken tongkat. Piyambakipun lajeng ngonsumsi madu ingkang sampun dipunkempalaken langsung saking tongkat mau. Cikal bakal kembang gula lollipop ingkang langkung modhèren kinten-kinten dipuntemuaken ing masa kabudayan Arab, Cina, dan Mesir Kuno. Wonten wekdal punika, masarakat ndamel kembang gula kanthi cara nyampur woh-wohan utawi kacang-kacangan kanthi madu lajeng dipuncoblos kanthi pang supaya gampang dipunnikmati.

Pranala njaba[besut | besut sumber]