Menyang kontèn

Kebon Indrakila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Kebon Raya Indrakila yaiku Tumbuhan Hutan Hujan Dataran Rendah Jawa Tengah. Ing tembé, Kebon Raya iki uga diajab bisa menehi layanan lingkungan kayata konservasi banyu utawa produksi oksigen.[1]

Lokasi Kebon Raya Indrakila[besut | besut sumber]

Lokasi lan alamat Kebun Raya Indrokilo iku ing Dhusun Tempureja, Désa Kemiri, Kecamatan Majasanga, Kabupaten Boyalali, Jawa Tengah.

Rute menyang Kebon Raya Indrakila[besut | besut sumber]

Panggonane Kebon Raya Indrokilo iku ana ing tengah kutha, saka Alun-Alun Kidul Boyolali mung butuh udakara 10 menit nganggo mobil. Rutené arep ngalor menyang Jl. Merdeka Timur menyang Jl. Senopati, banjur nyopir menyang Jl. Pelopor Kamardikan. Belok kiri Jl. Jatinom – Boyolali ngantos dumugi ing Jl. Raya Logerit.

Rega Tiket Mlebu Kebon Raya Indrakila[besut | besut sumber]

  • Rega tiket mlebu Kebon Raya Indrokilo yaiku Rp. Mung 5.500 saben wong.
  • Lan sampeyan uga bisa tuku tiket mlebu ing aplikasi Si Boy "Kanca Indrakila Boyolali"
  • Anak sandhuwuré 90 cm kudu tuku tiket mlebu.[2]

Jam Buka Kebun Raya Indrokilo[besut | besut sumber]

  • Jam buka Kebon Raya Indrakila wiwit jam 08.00 wib nganti 16.00 wib.
  • Makarya saben Selasa nganti Minggu.
  • Dina Senèn ditutup, lan saben dina Jumuwah ditutup jam 11.00 wib lan bakal mbukak maneh jam 13.00 wib.

Fasilitas Kebon Raya Indrakila[besut | besut sumber]

Sarana wisata ing kawasan Kebon Raya Boyalali Indrakila kalebu:

  1. Area parkir luas,
  2. Toilet,
  3. rental sepeda,
  4. rental sepeda listrik,
  5. Pusat Informasi,
  6. warung mangan lan ngombe,
  7. sudut pandang estetika,
  8. taman labirin,
  9. Papan dolanan,
  10. Panggonan kanggo lungguh,
  11. area outbound,[3]

Daya Tarik Kebun Raya Indrokilo[besut | besut sumber]

  1. Taman wiyar lan ayu: Ing Kebon Raya Indrokilo ana Kebon Pakis, sing isine macem-macem jinis pakis. Papan wisata menika ugi saged dipundadosaken papan wisata pendidikan.
  2. Titik Ikonik: Kebon Raya Indrokilo ugi gadhah gapura ingkang dipunsebat Gapura Pasingsingan ingkang dipunresmikaken dening Bupati Boyolali ingkang kala wau jumeneng jabatan. Gapura Pasingsingan menika wonten wiwitanipun, saengga saged dipunwastani minangka lawang sambutan kangge para pengunjung ingkang badhe nglampahi wekdal wonten ing Kebun Raya Indrokilo. Kanthi dhuwure luwih saka 10 meter lan ambane kurang luwih 25 meter, Gapura Pasingsingan katon gagah lan mewah. Disebutake yen konstruksi kasebut diilhami dening monumen Balai Peringatan Chiang Kai Shek ing Taipei. Kebon Raya Indrokilo uga nduweni reca kang dhuwure watara 17 meter, kang dijenengi Arca Sosrobirowo. Dhèwèké tilas prajurit ing pengawal raja nalika iku. Titik apik sabanjure yaiku prau sing cukup gedhe, kanthi warna sing nyenengake. Ing prau ngandika Nabi Nuh.
  3. Banyu terjun gawean:Kanggo ngrampungake, coba ngunjungi grojogan buatan sing diarani Air Terjun Niagara, sing dhuwure sekitar 7 meter lan ambane 34 meter.
  4. Macem-macem Pariwisata:sawetara wong main ing mbingungake lan nyoba kanggo menek menara ndeleng.[4]

Refrensi[besut | besut sumber]

  1. Kholid, Naufal; Syamsiyah, Nur Rahmawati (2020-05-09). "Penerapan Tolok Ukur Mac dari Greenship Neighborhood Versi 1.0 dan Evaluasi Subjektif pada Kawasan Kebun Raya Indrokilo Di Boyolali". Sinektika: Jurnal Arsitektur. 17 (1): 41–45. doi:10.23917/sinektika.v17i1.10854. ISSN 2714-6251.
  2. Media, Kompas Cyber (2023-05-22). "Kebun Raya Indrokilo Boyolali: Jam Buka dan Harga Tiket Terbaru". KOMPAS.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-09-17.
  3. "Kebun Raya Indrokilo, Wisata Keluarga di Tengah Kota Boyolali - NativeIndonesia.com". www.nativeindonesia.com (ing basa Indonesia). 2022-10-03. Dibukak ing 2023-09-17.
  4. "Kebun Raya Indrokilo, Wisata Keluarga di Tengah Kota Boyolali - NativeIndonesia.com". www.nativeindonesia.com (ing basa Indonesia). 2022-10-03. Dibukak ing 2023-09-17.