Kebon Botani ‘Ene’io

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kebon Botani ‘Ene’io
noimage
Informasi Umum
PanggonTonga
Koordinat-
Taun madeg1972
DioperasiakéPamaréntah Tonga
Status-

Kebon Botani ‘Ene’io iku sawijing kebon botani ing nagara Tonga lan minangka sing pisanan ing kana. Kebon iki duwé kolèksi sing paling akèh lan paling bervariasi ing Tonga.

Kebon botani iki panggonané ana ing Vava'u, 10 menit perjalanan saka Neiafu. Kebon iki jembaré 22 acre, sapérangan wujud kebon pribadi lan diwiwiti dibangun taun 1972 déoning Haniteli Fa’anunu. Minangka sawijining agronomis kanthi pengalaman ora kurang saka 38 taun ing babagan agrikultural (18 taun minangka Direktur Agriculture lan Makanan sajeroning Pamaréntahan Tonga), Fa’anunu nawakakén marang para pengunjung tur mirunggan ngenali kebon mau sing isiné ora kurang saka 100 famili tuwuhan lan 500 spésies tetuwuhan, sing asli asal saka nagara iku utawa sing eksotik. Saliyané iku, kebon botani iki duwé aksès dhéwé menyang pasisir ‘Ene’io, sawijining pasisir pribadi sing duwèni aréa kanggo berkemah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]