Katengkas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Katengkas ya iku piranti tambahan ana ing pit lan uga ing pit montor kanggo nutup gir lan rante supaya wong kang nganggo ora nyenggol lan kena reget saka gemuk utawa oli kang nemplek ana ing rante.

Katengkas bisa kagawe saka blèk utawa plastik lan duwé ukuran kang macem-macem, saka sing nutup rapet kabèh rante ngisor-nduwur lan gir ngarep-mburi kaya ing pit jawa lan pit jèngki, uga ana sing mung nutup rane lan gir sisih ndhuwur waé.

Gallery[besut | besut sumber]

References[besut | besut sumber]