Kasper Schmeichel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kasper Schmeichel
20140904 - Kasper Schmeichel.jpg
Schmeichel wektu latian ing timnas Denmark taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Kasper Peter Schmeichel[1]
Tanggal lair (1986-11-05) 5 Novèmber 1986 (umur 32)[1]
Papan lair Copenhagen, Denmark
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)[2]
Posisi main Goalkeeper
Katerangan klub
Tim saiki
Leicester City
Angka 1
Karir nom
2000–2001 Estoril[3]
2002–2005 Manchester City
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2005–2009 Manchester City 8 (0)
2006Darlington (loan) 4 (0)
2006Bury (loan) 29 (0)
2007Falkirk (loan) 15 (0)
2007–2008Cardiff City (loan) 14 (0)
2008Coventry City (loan) 9 (0)
2009–2010 Notts County 43 (0)
2010–2011 Leeds United 37 (0)
2011– Leicester City 254 (0)
Tim nasional
2004–2005 Denmark U19 8 (0)
2006 Denmark U20 1 (0)
2007–2008 Denmark U21 17 (0)
2013– Denmark 31 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 17:06, 20 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 09:45, 15 November 2017 (UTC)

Kasper Peter Schmeichel (Cithakan:IPA-da; lair tanggal 5 Novèmber 1986) ya iku pamain bal-balan profèsional saka Denmark kang main minangka kiper kanggo klub Liga Utama Leicester City F.C. lan timnas Denmark. Dhèwèké putra mantan pamain Manchester United lan kiper internasional Denmark, Peter Schmeichel.[4]

Schmeichel miwiti kariré ing Manchester City, nanging dhèwèké disilihaké karo Darlington, Bury lan Falkirk sadurungé nggawé debut ing Manchester City. Sanajan Schmeichel ngasilaké City jersey nomer 1 dhéwé nalika wiwitan mangsa 2007-08, tekané Joe Hart ngasilake Schmeichel disilihaké menyang Cardiff City. Pamimpin internasional Republik Irlandia Shay Given nalika Januari 2009 njalari Schmeichel ambruk mudhun kariré ing City, lan ing Agustus 2009, dhèwèké diijini bisa nggabung karo mantan mènèjer Sven-Göran Eriksson ing Notts County. Dhèwèké nelasaken namung setunggal mangsa kaliyan klub iki. Dhèwèke gabung karo Leeds United ing Mèi 2010, nanging manèh, ing klub iki mung pungkasan saksampuné dhèwèké dadi subjek transfer menyang Leicester City, ing ngendi dhèwèké bakal kerja manèh karo Eriksson. Schmeichel wis mlebu 270 tetandhingan kompetitif kanggo Leicester, menang ing Kajuwaran ing 2014 lan Liga Premier rong taun sabanjuré.[5]

Panjenengané main 17 pertandhingan kanggo timnas U-21 saka Denmark. Schmeichel diundang nganti tim nasional Denmark kanggo nglawan Islandia tanggal 13 Mei 2011, lan dadi bagian saka skuad ing UEFA Euro 2012, nanging ora nggawé debut senior nganti 2013.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Hugman, Barry J., ed. (2010). The PFA Footballers' Who's Who 2010–11. Mainstream Publishing. k. 370. ISBN 978-1-84596-601-0. 
  2. "Player Profile: Kasper Schmeichel". Leicester City FC. Dijupuk 25 January 2018. 
  3. "FPF Player Profile Kasper Schmeichel". Federação Portuguesa de Futebol. 2016. Dijupuk 25 January 2018. 
  4. Hal Menarik Tentang Peter Schmeichel(dipunundhuh tanggal 25 Januari 2018)
  5. Bintang Leicester: Kasper Schmeichel(dipunundhuh tanggal 25 Januari 2018)