Kangchenjunga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
  1. ALIH Cithakan:Infobox mountain range

Kangchenjunga (Nepali:कञ्चनजङ्घा Kanchanjaŋghā) SewaLungma (Limbu) iku gunung paling dhuwur angka 3 ing donya sawisé Gunung Everest lan Chogori) kanthi èlevasi 8.586 mèter (28.169 kaki). Gunung iki uga minangka gunung paling dhuwur angka 2 ing Nepal. Kangchenjunga maknané "Lima Harta Karun Salju, amarga dumadi saka 5 pucuk, papat ing antarané nggayuh punjul 8.450 mèter dhuwuré. Harta karun iku nglambangaké 5 barang kagungan déwa ya iku emas, pérak, permata, biji-bijian lan kitab suci. Kangchenjunga disebut Sewalungma sajeroning basa Limbu lan dianggep suci sajeroning tradhisi agama Kirant. Telu saka 5 pucuké (utama, tengah, lan kidul) mbatesi wewengkon Sikkim Lor saka distrik Sikkim, India lan Distrik Taplejung ing Nepal, lan 2 liyané dumunung ing Distrik Taplejung. Saliyané iku wewengkon iki uga didadèkaké Kangchenjunga Conservation Area Project déning World Wildlife Fund [1] [2] [3] [4] [5], sing nglindhungi satwa Panda Abang, manuk, lan tanduran khas Nepal. Pérangan India uga duwé wewengkon sing dilindhungi ing Taman Nasional Khangchendzonga.

Jeneng-jeneng pucuk:

Nama puncak Dhuwur (m) Tinggi (k)
Kangchenjunga Utama 8.586 28.169
Kangchenjunga Barat (Yalung Kang) 8.505 27.904
Kangchenjunga Tengah 8.482 27.828
Kangchenjunga Kidul 8.494 27.867.
Kangbachen 7.903 25.925

Rujuukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]